Subiect: Am voie?
View Single Post
Vechi 24.11.2015, 01:06:20
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Asadar, e buna doar aceea pentru care barbatul simte ca efectiv cade cerul pe el cand o vede.
Și eu care mai cred că asta e amor, iar nu iubire în Taina Cununiei...
Și mai cred că e aici o țâră de exaltare, ca să nu spun mai mult
și mai cred că dragostea dintre soți are atât de multe nuanțe, etape, ipostaze, anotimpuri - totuși fără prea multe căderi de cer în cap
și mai cred că Hristos și Biserica nu promovează o astfel de iubire. E patimă, doamnă, patimă sortită unor mari necazuri și păcate, patimă care duce (după revenirea cerului la locul lui) la atâtea mizerii în viața de familie, la divorțuri, la avorturi, la amanți și amante, la copii nenorociți pe viață.
Vreau să fiu foarte clar: concepția pe care constat că o aveți despre iubire în căsnicie nu prea îmi pare că respiră Taina Nunții. E, în schimb, foarte potrivită pentru furiile tinereții, ce-i drept, precum și pentru alte ipostaze ale îndrăgostelii.
Vă amintiți că sute și mii de ani părinții alegeau soțul sau soția copiilor lor?
Vă amintiți cum era familia creștină tradițională comparativ cu dezastrele de acum (unde la început cerul nu era la locul lui ci mereu căzut în capul unuia sau altuia)?
Vă amintiți cum a procedat Părintele Arsenie Boca când un tânăr a cerut să îl ajute în alegerea soției?
Vă amintiți ceva din taina Familiei Sfinte (Iosif și Maria)?
Poate că aceste repere vă sugerează un alt orizont al cugetării,
toate cele bune!
Reply With Quote