Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil
M-aș bucura să revedeți pasajele scripturistice, numeroase, în care ni se revelează clar învățătura Domnului. Porunca este să fim sfinți, nu mai puțin. Pare înspăimântător, ce-i drept, căci ne cunoaștem fiecare neputințele și trădarea interioară față de Hristos. Dar așa cere Domnul!
Așadar, dacă credeți că "o astfel de relație este mai mult decât mulțumitoare", eu vă întreb: pentru cine și înaintea cui? Căci pentru Hristos, nu știu și nu cred să fie mulțumitoare. Nici măcar pentru sufletul nostru, dealtfel!...
*
Schimbarea în bine a celui iubit atârnă și de partener, ce-i drept. Totuși, schimbarea e mai întâi treaba fiecăruia. Iar eu cel iubitor sufăr pentru cel iubit însă ar trebui să fim mult, mult mai atenți cu propria stare iar nu cu starea celui iubit.
Așadar să nu deplasăm accentul pe altul, în cele ale mântuirii, când aceasta ne privește mai întâi pe noi înșine. Travaliul e al meu, personal, înainte de toate.
Cât despre liniile călduțe ale compromisurilor înaintea lui Dumnezeu, ei bine, din ele e schițat desenul arhitectural al proiectului acestei șandramale a lumii. Nu vă supărați, e preferabil să locuim în casă de piatră, pe stâncă tare...:)
Taina Nunții nu e ceea ce pare - viață călduță, plăcută, cu ochii mereu pe cele de jos și doar la clipă de moft ori spărietură cu ochii în sus... Nu, nu, Taina Nunții e aceeași cu celelalte și pe scurt se cheamă iubire jertfelnică. Nevoință. Scârbă, răbdării și răbduroiuri. Tăieri, jupuiri (de pielea șerpească a voii și hachiței proprii). Toate acestea luminate și înălțate, din când în când, de câte un Răsărit de Soare care anunță răsplata de mai târziu a Însuși Soarelui Neînserat.
|
Alegerea partenerului e treaba serioasa, din moment ce unirea va fi pe viata. Nu recomand tinerilor sa-si aleaga orice femeie, ca absolut toate le sunt potrivite, atata timp cat ei trag la Dumnezeu.
Dumnezeu ne vrea fericiti si aici si dincolo. Casnicia - prin ispitele, incercarile, necazurile care apar vrand-nevrand - este o cruce, dar partenerul nu trebuie sa fie el insusi o cruce pentru celalalt ci un liman, o oaza, un sprijin...
Nu orice femeie e buna ci doar aceea care-ti place tie! Aceea de care te simti atras, alaturi de care nu te apuca plictiseala, disperarea sau regretul ca te-ai legat la cap fara sa te doara.
Barbatul e dator sa-si iubeasca femeia iar femeia sa i se supuna. Asadar, e buna doar aceea pentru care barbatul simte ca efectiv cade cerul pe el cand o vede. Si langa un barbat care-si iubeste femeia, nici aceleia nu-i va veni greu sa i se supuna. Odata alegerea facuta, nu mai e cale de intoarcere!