Citat:
În prealabil postat de AlinB
E usor sa judeci raportarea altora la credinta, este irelevant daca ai dreptate sau nu.
Problema pe care ar trebui sa o judeci proritar este cum te raporezi tu la credinta.
Nu-ti cere nimeni sa aci "turism relgios" sau sa-l ridici in slavi pe Arsenie Boca, sa zicem ca aia sunt prosti pentru ca s-au oprit undeva la nivelul asta, problema este daca tu ai ajuns undeva mai profund de atat sau de fapt incerci sa folosesti ceea ce este aparent esecul lor pentru a-l justifica pe al tau.
|
E irelevant dacă am dreptate...Pai eu mă raportez la realitatea din mine și din jurul meu.Tu ești obsedat de detalii și pierzi imaginea de ansamblu chiar și a unei simple idei.Tu trăiești doar crestinimul academic,dacă există așa ceva,pai singurul creștinism care mai există e ala despre care vorbeam, unde babele pupa microfoane și episcopii scot parohiile la licitație.Sfinții devin relevanți pentru biserică doar dacă vin la pachet cu moaste,in rest ei sunt uitati in acatiste pentru nevoi personale.Ce focar de spiritualitate vezi tu în ortodoxie?Unul autentic,unul care accepta omul, unul real. Tu zici ca eu copiez din mediile pseudoreligioase,ateiste,umaniste etc.Ideile mele sunt în stagiul de germinare.Dar voi toți știți ca fiecare religie,civilizație etc are un bornstage ,un apogeu și în final cade făcând loc altcuiva, iar acum devine clar dacă te uiti în jur ca suntem în stagiul de metamorfoza,indiferent dacă acceptăm sau nu noul val.