Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2015, 01:07:17
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Adica esti in punctul in care inca incerci sa intelegi ? Ia-o usor, ca cine stie cu ce te superdozezi de data asta.
Când aderezi la o religie,credință sau știu eu ce sectă,în mod conștient bineînțeles, nu ca așa m-am născut și așa știu, e ca și când te-ai însura.După mine un om capabil să rămâie tributar unei singure credinte toată viață e capabil să fie fidel femeii de lângă el.Aventurieri,fie ei și ideatici, nu pot face asta.
Vechi 03.12.2015, 01:38:49
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Religia: Ortodox
Implicit Forum

Si eu navighez aceat forum din 2010. Sunt cativa useri, cum e AlinB, care ar fi bine sa ii ignori.

Totusi, impasul tau spiritual nu trebuie sa se rasfranga asupra persoanelor din jur. Nici o dezbatere, oricat de bine construita intelctual nu iti va aduce pacea. Fie o sa ai parte de un dialog la unison cu oameni cu aceleasi puncte de vedere sau ajungi la o polemica unde castiga orgoliul si politica cuvintelor.

Sper ca Dumnezeu sa te lumineze!

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 03.12.2015, 06:03:31
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Băbăieți, mai bine ați naviga prin niște cărți de limba română. Abia după aia la filozofie...
Reply With Quote
Vechi 03.12.2015, 07:13:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Si eu navighez aceat forum din 2010. Sunt cativa useri, cum e AlinB, care ar fi bine sa ii ignori.
Si cate conturi de trol, banate, ai la activ de atunci?

Last edited by AlinB; 03.12.2015 at 07:16:30.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2015, 09:17:08
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Implicit Claudiu_FT

Unul singur, la care am uitat parola la user si la mail-ul care l-am folosit cand m-am inregistrat.

AlinB, cu peste 15500 de mesaje, te crezi un fel de misionar al tastaturii? Realitatea e mai dura. Nu poti da log out cand omul din fata ta iti rasplateste aroganta.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2015, 13:02:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Alin și iIuliu se simtvatât de superiori în convingerile lor încât s-au autobetonat nepermitand de cât ceea ce ei au asimilat să-i satisfacă.Ce vrei alin,să îți țin un curs de nanotehnologie sau ce?
Ba cum sa nu, asimilam daca e informatie de calitate.
Dar calitatea trebuie demonstrata, nu preluata cu credulitate.

Cursul de nanotehnologie crezi ca raspunde framantarilor tale?
Vechi 03.12.2015, 13:05:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Atata știți,să aruncați cu vorbe ,să va retrageți după măștile adevărului pe care încă așteptați să va elibereaze.Care credință și teologie alin,aia vpe care am studiat-o la facultate?Teologia împrumutată de la platonicieni și filosofi convertiți?Eu mă duc în miezul problemei, admirând atât pe karl barth cât sși pe Stăniloaie sau bucurandu-ma de siluan athonitul.Voi nu mai înțelegi ca problema nu e una de natură ideologică, e una ontoteologica, sau mai degrabă cum integram omul dintr-un sistem de noțiuni alese de el prin studiu și trăire pop proprii .
Poate nu le-a ales tocmai bine.
Vechi 03.12.2015, 13:17:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Hai să ieșim puțin din teologia convențională cu răspunsuri patristice,biblică sau arhicunoscute. Să ne punem pur și simplu problemă cât mai real și serios cu putință. Să găsim soluții la manipularea religioasa în care fiecare își însușește mesaje divine,sau oameni care au viziuni sau fac lucruri care depășesc normalul sși exprimă idei sau convingeri care devin standardizate și crezute la nivel general.Adică noi cunoaștem pe Dumnezeu prin alții, noi îl înlocuim cu Arsenie Boca în prezent,sau cu orice ni se oferă ca obiect de adorație și ajutor,făcând-o dintr-un mod care exprimă tendința politeistă și ușor magică din noi.Creștinismul actual românesc e încercuit de superstiție,sfinti în deveniri locali și contemporani,icoane făcătoare de minuni șimmoaște care apar constant.Un ansamblu de misticism magic cu ritualuri de post și comportament adecvate nevoilor fiecăruia,în care comerțul și turismul religios nu depășesc templele ce se ridica mai ceva ca durerile unei minți intoxicate de atata snobism și retard evolutiv.
E usor sa judeci raportarea altora la credinta, este irelevant daca ai dreptate sau nu.

Problema pe care ar trebui sa o judeci proritar este cum te raporezi tu la credinta.

Nu-ti cere nimeni sa aci "turism relgios" sau sa-l ridici in slavi pe Arsenie Boca, sa zicem ca aia sunt prosti pentru ca s-au oprit undeva la nivelul asta, problema este daca tu ai ajuns undeva mai profund de atat sau de fapt incerci sa folosesti ceea ce este aparent esecul lor pentru a-l justifica pe al tau.
Vechi 03.12.2015, 17:52:38
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul

Totusi, impasul tau spiritual nu trebuie sa se rasfranga asupra persoanelor din jur. Nici o dezbatere, oricat de bine construita intelctual nu iti va aduce pacea. Fie o sa ai parte de un dialog la unison cu oameni cu aceleasi puncte de vedere sau ajungi la o polemica unde castiga orgoliul si politica cuvintelor.

Sper ca Dumnezeu sa te lumineze!

Doamne ajuta!
Alin e un om care nu e tocmai ortodoxul de consum,el vrea să pară un elitist și pe alocuri îi mai iese:).
Vechi 03.12.2015, 17:58:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Mersi, ce dragut din partea ta, acum zi si ceva critic ca se supara Urbanophon si te lipseste de sfaturile lui intelepte :)

BTW, a fi (bun) crestin (ortodox) chiar inseamna sa faci parte dintr-o elita.
Problema cum ai zis, e ca nu reusim mereu sa ne ridicam la inaltimea chemarii.