Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Ideea era alta, uite că se poate și pe la case mai mari. Ce zici, ne apucăm să-l facem cu ou și oțeț și pe părinele Arsenie Papacioc și pe alții care au spus "Sfântul" sau "preotul"? Te bagi?
|
Cum am spus si in mesajul precedent, putem spune ca apocatastaza este o invatatura fasla, chiar daca ar fi afirmat-o un sfant. Mai rau e ca sa justificam acea invatatura cu citatul din acel sfant.
Legat de acel citat din Parintele Arsenie ti-am mai scris de cateva ori de ce a afirmat parintele asta. Pentru ca nu stia daca au si catolicii Taine adevarate. In acelasi interviu spune ca e de acord ca nu se pot mantui cei din afara Bisericii, precizand ca nici catolicilor nu le garantam mantuirea. Parintele insista doar pe invatatura gresita a catolicilor, de aceea spune ca sfintii aceia nu faceau dogmatica. Pentru ca daca ar fi avut Taine doar in invatatura aveau erori, n-as fi avut nici eu de obiectat ceva cu privire la posibilitatea mantuirii lor. Daca parintele ar fi stiut ca nu au Taine i-ar fi trecut si pe catolici in rand cu ceilalti. Dar noi stim ca nu au catolicii Taine.