View Single Post
Vechi 16.12.2015, 16:38:08
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Ideea era alta, uite că se poate și pe la case mai mari. Ce zici, ne apucăm să-l facem cu ou și oțeț și pe părinele Arsenie Papacioc și pe alții care au spus "Sfântul" sau "preotul"? Te bagi?
Cum am spus si in mesajul precedent, putem spune ca apocatastaza este o invatatura fasla, chiar daca ar fi afirmat-o un sfant. Mai rau e ca sa justificam acea invatatura cu citatul din acel sfant.
Legat de acel citat din Parintele Arsenie ti-am mai scris de cateva ori de ce a afirmat parintele asta. Pentru ca nu stia daca au si catolicii Taine adevarate. In acelasi interviu spune ca e de acord ca nu se pot mantui cei din afara Bisericii, precizand ca nici catolicilor nu le garantam mantuirea. Parintele insista doar pe invatatura gresita a catolicilor, de aceea spune ca sfintii aceia nu faceau dogmatica. Pentru ca daca ar fi avut Taine doar in invatatura aveau erori, n-as fi avut nici eu de obiectat ceva cu privire la posibilitatea mantuirii lor. Daca parintele ar fi stiut ca nu au Taine i-ar fi trecut si pe catolici in rand cu ceilalti. Dar noi stim ca nu au catolicii Taine.
Reply With Quote