Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei dragi tie, si sa ii aduca pe toti, absolut toti tortionarii si sustinatorii lor in fata justitiei, si aici pe Pamint, si in Ceruri. Incep sa te inteleg din ce in ce mai bine. Si da, iti dau dreptate.
S-a spus, si nu stiu daca e adevarat, ca cica MRU tinea mult la portretul catelei de Pauker, o alta bestie stalinista, si nu a lasat sa fie scos parca de prin cabinetul sau. Acum, nu stiu daca nu cumva ziaristii romani spun timpenii, caz in care imi cer scuze pentru dezinformare.
Sa ne gindim putin la inventia sadica numita "dosar". Daca aveai origine "nesanatoasa", si mai ales cu ceva antecedente in stiinta/publicistica/arta "burgheze", adio cariera in ce voiai tu; deveneai un sclav al sistemului la nivel de studii medii, in mod fortat. Nu mai vorbesc de plecat peste granite, viata publica, etc. In acest context, faptul ca unii fii de nomenclaturisti (se stiu cine sint aia) maninca ceva infierind ipocrit sistemul in care babacii lor taiau si spinzurau, e deosebit de revoltator.
|