![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei dragi tie, si sa ii aduca pe toti, absolut toti tortionarii si sustinatorii lor in fata justitiei, si aici pe Pamint, si in Ceruri. Incep sa te inteleg din ce in ce mai bine. Si da, iti dau dreptate.
S-a spus, si nu stiu daca e adevarat, ca cica MRU tinea mult la portretul catelei de Pauker, o alta bestie stalinista, si nu a lasat sa fie scos parca de prin cabinetul sau. Acum, nu stiu daca nu cumva ziaristii romani spun timpenii, caz in care imi cer scuze pentru dezinformare. Sa ne gindim putin la inventia sadica numita "dosar". Daca aveai origine "nesanatoasa", si mai ales cu ceva antecedente in stiinta/publicistica/arta "burgheze", adio cariera in ce voiai tu; deveneai un sclav al sistemului la nivel de studii medii, in mod fortat. Nu mai vorbesc de plecat peste granite, viata publica, etc. In acest context, faptul ca unii fii de nomenclaturisti (se stiu cine sint aia) maninca ceva infierind ipocrit sistemul in care babacii lor taiau si spinzurau, e deosebit de revoltator. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum cunosc eu raul si rautatea, as dori sa imi ingaduiti cateva randuri.
Raul e pretutindeni, cred, si lucreaza neincetat. Cand sunt conditii sa se manifeste, o face. Uneori se exprima prin oameni care, pana la un punct, nu isi dau seama ce fac. Sunt cuprinsi in itele raului si fac ce fac. Asa se manifesta rautatea. Unii se trezesc apoi, isi dau seama si regreta ca au slujit raului. Incearca sa indrepte cumva, incearca sa se intelepteasca. Altii se trezesc mai greu, dupa ani si ani. Altii nu reusesc sa se trezeasca... Pe cei considerati rai, dupa faptele lor, trebuie sa ii iertam. Eu cred ca ei sunt victimele raului. Cum adeseori suntem si noi, fiecare avind participarea lui la rau, in rau. Daca nu ii iertam, lasam raul sa patrunda si in noi si devenim rai si noi. Iar ei raman in rautatea lor, fara a avea, prin replica iertarii, o alternativa. Sa multumim lui Dumnezeu pentru toate! |
|
||||
|
||||
![]()
Imi pare rau , dragul meu Pelerin...trebuie sa gasesti in tine puterea sa ierti..nu sa uiti, dar sa ierti, pentru ca daca nu, tie singur iti faci rau. Uite, Corneliu Coposu a reusit.
"Dacă vreodată ajungi la judecată, să mă chemi martor și am să spun că nu erai în deplinătatea facultăților mintale, că dumneata nu trebuie să ajungi la pușcărie, ci la spitalul de nebuni", i-ar fi spus liderul taranist tortionarului lui intr-o intrevedere. Intr-adevar pedeapsa lui nu rezolva nimic, nu suplineste bataile, frigul, umilinta si moartea detinutilor...e asa ca sa ia ochii lumii si sa se spuna ca s-a rezolvat ceva, au gasit un "tap ispasitor"...ca Visinescu mai sunt si altii, care mai mult ca sigur ca se bucura de tihna si pensie buna. Doar Dumnezeu daca e sa echilibreze balanta si sa-i faca sa plateasca pt atrocitatile comise...
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|