View Single Post
Vechi 17.02.2016, 21:32:58
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dimpotriva, tu ai fost iritat doar pentru ca am pus la indoiala infailibilitatea teoriei Big Bang. Dar tu spui ca teoria este infailibila, doar ca demonstrarea ei nu este. Pana la urma cum ramane, teoria Big bang este infailbila in opinia ta? Poate cineva sa o conteste fara sa te superi?

Ar inseamna ca teoria evolutionista si alte teorii speculative sunt cele mai bune perspective asupra realitatii, chiar si din punct de vedere crestin. O parte din stiinta este speculativa, iar unele teorii au aparut din dorinta unora de a respinge tot ce tine de crestinism. Crestinii nu sunt agnostici, tocmai de aceea s-a dat revelatia.
Cata, te invit sa privesti, receptiv si adinc, si te rog fara graba, acest enunt: un evolutionism care Il admite pe Creatorul ca fiind Cel Care Singur Fiinteaza, asa cum El Insusi S-a prezentat lui Moshe, si vede in El Cauza, este de fapt o marturisire a Lucrarii/Creatiei continue. "Tatal Meu pina acum lucreaza, si Eu deasemenea lucrez...".
Personal, eu cred in creatia continua. Ca biolog, pot depune marturie ca in era in care satelitii noii ordini iti numara fasolele din farfurie si matreata din cap (nu e doar o figura de stil, rezolutia a facut progrese enorme,) nu prea mai exista terra incognita, si totusi, se gasesc tot timpul specii noi, si nu ma refer la reevaluari/reincadrari de specii vechi ca alti taxoni. Intelegi unde bat? Dumnezeu e Viu si creeaza viata si da mintuire fara incetare. Ingerii care l-au vizitat pe tatal lui Facius Cardan au spus acelasi lucru, acum peste sase secole, deci...
Reply With Quote