Citat:
În prealabil postat de catalin2
Dimpotriva, tu ai fost iritat doar pentru ca am pus la indoiala infailibilitatea teoriei Big Bang.
|
Nu iritat.
Nu pentru ca as crede in "infaibilitatea teoriei Big Bang".
Evident, desi pari o persoana inteligenta, n-ai inteles mare lucru dintr-un aspect elementare, care ti-am repetat de cel putin 3-4 ori.
Pentru asta as putea fi iritat, dar nu sunt :)
Citat:
Dar tu spui ca teoria este infailibila, doar ca demonstrarea ei nu este.
|
Te invit sa citezi unde am scris eu cuvintele astea. Daca nu, ori esti mincinos ori retrag partea cu "persoana inteligenta" :)
Ceea ce am afirmat este ca nu poti declara o teorie invalida per ansamblu doar pentru ca la un moment dat nu acopera anumite aspecte sau este contrazisa sub anumite aspecte de datele experimentale.
O teorie poate fi oricanda ajustata, completata, etc.
Mataluta si alti cativa deziluzionati titreaza in schimb, triumfal: "A cazut teoria Big Bang".
Dusmanul de clasa, care tinea lumea departe de biserica :))
Imi pare rau pentru tine daca nu exista inca o teorie stiintifica care sa sprijine perspectiva care am inteles ca ai avea tu, ceva de genul "Universul a aparut instant ca un fel de desen animat, fara un sir de cauzalitati fizice".
Poate faci tu o facultate de fizica si reusesti sa vii cu ceva argumente si confirmari practice in directia asta.
Citat:
Pana la urma cum ramane, teoria Big bang este infailbila in opinia ta? Poate cineva sa o conteste fara sa te superi?
|
Poate tu esti asa suparacios eu nu sunt :)
Orice este contestabil. Chiar si ideea de Dumnezeu :)
Citat:
Ar inseamna ca teoria evolutionista si alte teorii speculative sunt cele mai bune perspective asupra realitatii, chiar si din punct de vedere crestin.
|
Si uite asa tragem o concluzie fara sa emitem ipoteze, sa cream conexiuni logice, etc.
De ce? Ca putem!
Citat:
O parte din stiinta este speculativa, iar unele teorii au aparut din dorinta unora de a respinge tot ce tine de crestinism.
|
Speculatie!