Subiect: Despre pecete
View Single Post
Vechi 20.02.2016, 18:11:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Misuar Vezi mesajul
Daca a lucra in strainatate am ajuns sa zicem ca e pact cu aghiuta, atunci nu mai e de spus nimic.
Nu am spus ca este categoric dar poate fi.
Mai ales cand din cauza unor aspiratii de ordin material parasesti biserica care la doi pasi si te duci intr-un mediu dubios unde cu greu pot iajunge la o biserica care te mai si solicita peste masura psihic si moral e un risc asumat dar un risc nesatos si periculos duhovniceste.

Am avut un caz pe forum care a ajuns la lepdarea de credinta ortodoxa trecand la romano-catolici, altul care a luat-o razna (sigur, erau antecedente si din familia, cu un tata abuziv) si etc.

Citat:
Totusi, Hristos spunea "dati-i cezarului ce e al cezarului...". Ori cezarul pe vremea aia nu era crestin, ci era pagan. Deci prin ceea ce spui sugerezi ca Hristos ne indemna sa facem pactul...
Sa nu ne jucam, neinspirat, cu contextul.
CItatul respectiv se refera la o biata moenda ca raspuns la o problema sociala care mirosea a insurgenta lumeasca cu consecinte care s-au dovedit nefaste in cele din urma pentru poporul evreu, care astfel a pierdut Templul.

Cand crestinii au fost pusi sa dea inchnare Cezarului, ceea ce Cezarul considera ca i se cuvine, fiind un soi de zeu pe pamant, crestinii nu i-au mai dat, chiar daca au platit un pret scump pentru asta.

In perioada actuala probabil ca nu se va repeta prea curand situatia ca atare (poate doar in contextul evenimentelor Apocalipsei) dar in anumite grade da.

Cand pentru bunastarea materiala afirmi prin scris si prin cuvant acordul cu o enitate lumeasca ce promoveaza o politica anti-crestina - poate fi problematic spiritual.

Ce poate fi altceva decat duhul complezentei materialiste cu principii gaunoase care chir si cipofobii il invoca cand vorbesc despre lepadare?