Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu am spus ca este categoric dar poate fi.
Mai ales cand din cauza unor aspiratii de ordin material parasesti biserica care la doi pasi si te duci intr-un mediu dubios unde cu greu pot iajunge la o biserica care te mai si solicita peste masura psihic si moral e un risc asumat dar un risc nesatos si periculos duhovniceste.
|
Mi se pare ca nu cunosti realitatea sociala din tara noastra. Zeci de orase unde nu este nimic de lucru, bate vantu, iar mare majoritate a locurilor de munca sunt platite in batjocora. Nu putem fi toti monahi, sa renuntam la tot si sa traim din gradinarit. In fine, chiar si daca mergi in alta tara, inseamna ca ai lepadat biserica? Parca biserica era universala, eu asa imi amintesc.
Citat:
Sa nu ne jucam, neinspirat, cu contextul.
CItatul respectiv se refera la o biata moenda ca raspuns la o problema sociala care mirosea a insurgenta lumeasca cu consecinte care s-au dovedit nefaste in cele din urma pentru poporul evreu, care astfel a pierdut Templul.
Cand crestinii au fost pusi sa dea inchnare Cezarului, ceea ce Cezarul considera ca i se cuvine, fiind un soi de zeu pe pamant, crestinii nu i-au mai dat, chiar daca au platit un pret scump pentru asta.
|
Ba dimpotriva, exemplul e perfect. Eu cred ca nu intelegi tu imdemnul lui Hristos. Indemnul sau nu e valabil doar in contextul exact al evreilor din secolul I aflati sub stapanire romana, ci e unul general valabil.
Prin cele ale cezarului se refera la lucruri materiale, la bir, nu la cinstirea cuvenita doar lui Dumnezeu.
Deci daca lucrezi in UK si platesti impozite faci exact cum indemna Iisus, nimic mai mult.
Stai linistit ca constitutia Marii Britanii e mult mai aproape de crestinism decat legile romane valabile pe vremea lui Iisus. Deci unde e lepadarea?
Citat:
Cand pentru bunastarea materiala afirmi prin scris si prin cuvant acordul cu o enitate lumeasca ce promoveaza o politica anti-crestina - poate fi problematic spiritual.
|
Deci daca nu afirmi in scris, si totusi ramai sub jugul "entitatii lumesti", asta nu e problematic spiritual, nu? :)
Din cate tin minte, din 2014 in UK nu mai e nevoie de permis de munca, deci doar semnezi contractul cu compania.