View Single Post
Vechi 04.04.2016, 20:36:31
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Eu nu cred ca acest sinod este menit sa le anuleze pe celalalte. Din cate am citit din acel document, sinodul din iunie va aborda lucruri precum "familia" , "folosirea necontrolata a biotehnologiilor genetice de la inceputul pana la sfarsitul vietii umane" si "coabitarea persoanelor de acelasi gen".... niste subiecte care nu au fost abordate pana acum.
Biserica, prin acest sinod, va reitera principiile morale prin care se construieste o societate crestina sanatoasa. Din punctul meu de vedere, acest sinod este binevenit. Zic binevenit, pentru ca putini ortodocsi (probabil, si preoti) stiu ca FIV (fertilizarea in vitro) este o modalitate imorala de a avea copii, in care multi embrioni sunt distrusi. Unii ortodocsi ar fi de acord (probabil, din nestiinta) si cu cercetarea pe embrioni - care, de altfel, este tot un pacat. Totodata, Biserica, prin acest sinod, probabil ca se va pronunta si asupra homosexualilor si "casatoriilor lor"... Cand spun ca "se va pronunta" ma refer la faptul ca Biserica sa dea o indrumare universala acestor persoane nefericite. Intr-adevar, exista multe pareri din sfera Ortodoxa despre homosexuali... dar trebuie sa existe niste lucruri clare (!) nu pareri. Iar aceste lucruri clare pot fi date doar de catre un Sfant Sinod.

Cel mai bun lucru pe care am putea sa-l facem noi, laicii, este sa ne rugam lui Dumnezeu sa le dea ierarhilor insuflare divina.
Eu nu am citit nimic despre fertilizarea in vitro, dar cu privire la casatorie poziția documentelor de lucru este neechivocă.

Iată un link: http://www.teologie.net/2016/01/28/d...od-panortodox/

Citez din analiza părintelui Pruteanu:

"Ca să-i liniștim (pe cei neliniștiți) și cu privire la documentul despre căsătorie, precizăm câteva idei:

– Unirea dintre bărbat și femeie "în Hristos" sunt este o mică biserică și o icoană a Bisericii (I.4)

– "Căsătoria" persoanelor de același sex este imposibilă (I. 10)

– Se interzice căsătoria celor care sunt înrudiți prin legături de sânge (II.1)

– Se admite a doua și cel mult a treia căsătorie. Poligamia și a patra căsătorie sunt excluse (II.2)

– Se interzice căsătoria celor care au primit tunderea monahală (II.3)

– Nu se poate încheia vreo căsătorie după primirea hirotoniei. Deci recăsătorirea preoților nu se admite (II.4)

– Prin iconomie se acceptă căsătoriile ortodocșilor cu alți creștini, dacă copiii vor fi botezați și educați în Biserica Ortodoxă. Căsătoriile cu persoane de alte religii nu se acceptă (II.5). "

Documentul în integralitatea lui aici: http://corortodox.blogspot.ro/2016/0...ente-sale.html
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi

Last edited by GMihai; 04.04.2016 at 20:41:36.