Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2016, 20:27:45
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
De ce e necesar acest sinod? De ce s-au demodat celelalte sinoade ecumenice?
Eu nu cred ca acest sinod este menit sa le anuleze pe celalalte. Din cate am citit din acel document, sinodul din iunie va aborda lucruri precum "familia" , "folosirea necontrolata a biotehnologiilor genetice de la inceputul pana la sfarsitul vietii umane" si "coabitarea persoanelor de acelasi gen".... niste subiecte care nu au fost abordate pana acum.
Biserica, prin acest sinod, va reitera principiile morale prin care se construieste o societate crestina sanatoasa. Din punctul meu de vedere, acest sinod este binevenit. Zic binevenit, pentru ca putini ortodocsi (probabil, si preoti) stiu ca FIV (fertilizarea in vitro) este o modalitate imorala de a avea copii, in care multi embrioni sunt distrusi. Unii ortodocsi ar fi de acord (probabil, din nestiinta) si cu cercetarea pe embrioni - care, de altfel, este tot un pacat. Totodata, Biserica, prin acest sinod, probabil ca se va pronunta si asupra homosexualilor si "casatoriilor lor"... Cand spun ca "se va pronunta" ma refer la faptul ca Biserica sa dea o indrumare universala acestor persoane nefericite. Intr-adevar, exista multe pareri din sfera Ortodoxa despre homosexuali... dar trebuie sa existe niste lucruri clare (!) nu pareri. Iar aceste lucruri clare pot fi date doar de catre un Sfant Sinod.

Cel mai bun lucru pe care am putea sa-l facem noi, laicii, este sa ne rugam lui Dumnezeu sa le dea ierarhilor insuflare divina.