Citat:
În prealabil postat de antoniap
Eu gandesc altfel.
Daca toata lumea va tacea, Biserica o va lua intr-o directie gresita. Cand vezi pe cineva ca se pregateste sa dea foc casei, e bine sa-i iei chibriturile si benzina. Altmiteri, dupa ce casa incepe sa arda, e cam tarziu sa te agiti.
|
Antonia stai linistita, agitatia unui individ pe un scaun in capatul lumii nu ajuta deloc in evolutia generala a lumii si a evenimentelor. E doar o agitatie personala in plus care nu ajuta.
Si tu nu ai vazut episcopi alungati de credinciosi pentru erezie? Nu i-ai vazut fugariti? Crezi ca nu poti sa vezi si Sf. Sinod asaltat de 100.000 romani credinciosi cerand sa nu faca mizerii?
Daca au venit minerii in Bucuresti, putem ridica o tara intreaga daca se fac lucruri din astea si la noi. O sa luptam, Ortodoxia a fost intotdeauna lupta.
Dar sa stii ca NIMENI din ierarhie nu are curajul sa faca asa ceva pe fata (zic eu), pentru ca toti se tem pentru scaunul lor si pentru reactia multimii.
Multimea este un factor enorm de care cei (cu putina intelepciune) tin cont. Nu stiu daca vrea cineva din ierarhie SCHISMA pentru ca va fi o schisma in mod obligatoriu daca vor fi astfel de evenimente. Poate doar masonii si cei care vor slabirea Bisericii.