Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 15.05.2016, 13:28:18
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Uite la astea m-am referit. De ce nu cititi si voi mesajele? Numai pe ale mele le disecati.

Nu eu am scris asta!!!! De ce ma invinovatiti pe mine de ele si spuneti ca tot eu ma contrazic?
Recunosc, nu citesc tot ce scrie vsovi (alias Trimisul), chiar dacă uneori e interesant. Ar trebui să-ți explice el ce înțelege prin „bucate spurcate”. S-ar putea să nu se revere la alimente în sine.

Citat:
Cristian, mie imi este greu sa inteleg sensul celora scris de tine mai sus. Nu stiu cum intelegi tu practic. Si tu manci si ai nevoile tale pe acest pamant.
Sincer nu inteleg la ce te refri si ce ceri tu acolo.
Eu mă hrănesc ca un om obișnuit. Mănânc din toate, la vremea lor, cu măsură și ținând în general cont de rânduiala Bisericii. Nici pe aceasta în întregime, în sensul că ajunările nu prea le-am respectat. Dar atunci când le-am ținut, m-am simțit foarte bine. Am argumentat, însă, faptul că postul e foarte bun dpdv duhovnicesc în sensul că ne ajută să trecem de la starea naturală a vieții la una mai înaltă, dacă o dorim.

Experiența mea cu postul e una pozitivă și îmi este clar că așa este a tuturor celor care-l susțin. A ta este negativă. Dar negativul ăsta e doar un punct de trecere spre pozitiv. Important, însă, este să nu te oprești la el. Dar fiecare are limitele lui și singur trebuie să vrea să și le depășească.

Citat:
Adica eu inteleg ca nu are rost sa mai traim ca oameni pe pamant, ca oricum trebuie sa murim mai repede ca sa inviem.
De ce nu spui atunci sa nu mai mancam de cand ne nastem si sa ne ducem imediat pe lumea cealalta.
Învierea nu vine doar după viața asta, ci chiar în cursul ei trebuie să vină. Nu trebuie să murim fizic, ci să ne moară atașamentul față de viața biologică, pentru a o putea cunoaște pe cea duhovnicească. Un om cu cât are o viață biologică mai bogată (cu cât trăiește mai mult prin simțuri), cu atât trăiește mai puțin viața duhovnicească.
Bineînțeles că nu e suficient să postești. Sunt și alte porunci de împlinit. Trebuie să ne lucrăm și talanții în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor, trebuie și o legătură vie cu Dumnezeu prin rugăciune, trebuie și fapte bune făcute din iubire.

P.S. Nu o lua prea personal. Cel puțin în ce mă privește, răspunzând nu te-am avut doar pe tine în vedere, ci pe mulți alții care au aceleași opinteli pe care le mărturisești și sper să le fie de folos.

Last edited by CristianR; 15.05.2016 at 13:48:01.
Reply With Quote