![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Experiența mea cu postul e una pozitivă și îmi este clar că așa este a tuturor celor care-l susțin. A ta este negativă. Dar negativul ăsta e doar un punct de trecere spre pozitiv. Important, însă, este să nu te oprești la el. Dar fiecare are limitele lui și singur trebuie să vrea să și le depășească. Citat:
Bineînțeles că nu e suficient să postești. Sunt și alte porunci de împlinit. Trebuie să ne lucrăm și talanții în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor, trebuie și o legătură vie cu Dumnezeu prin rugăciune, trebuie și fapte bune făcute din iubire. P.S. Nu o lua prea personal. Cel puțin în ce mă privește, răspunzând nu te-am avut doar pe tine în vedere, ci pe mulți alții care au aceleași opinteli pe care le mărturisești și sper să le fie de folos.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 15.05.2016 at 14:48:01. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Imi amintesc de o secventa din filmul "Patimile lui Isus", acela cu Mel Gibson, in care Mantuitorul, la poalele Muntelui Calvar pe care urmeaza sa il urce, saruta Crucea. Cineva din multime Ii spune ceva de genul "Nu saruta Crucea, idiotule!" si incepe sa rada de Domnul. Adesea, protestantii si ateii ne intreaba pentru ce iubim Crucea, care a fost instrumentul cu care a fost torturat Domnul. Acum putem raspunde: fiindca iubim postul. Sau, cu alte cuvinte, fiindca Domnul a iubit-o.
|
|||
|
|||
|
Citat:
O.K. De maine nu mai fac parturi. Mama lor!... In rest, nu promit. In orice caz, ma voi spovedi pentru nesuferita asta de biologie care mi s-a asezat potrivnica... |
|
|
|||
|
|||
|
Five day 'fasting' diet slows down ageing and may add years to life
The Fasting Mimicking Diet (FMD) improves longevity while cutting the risk of cancer and diabetes by half, scientists have found http://www.telegraph.co.uk/news/scie...s-to-life.html Fasting for three days can regenerate entire immune system, study finds http://www.telegraph.co.uk/science/2...-system-study/
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar am vrut sa ma joc nitel cu formularea din urma, deh! Am eu o iritare mai veche fata de anumite intelesuri care se tot poarta prin zona asta. Intelesuri de care, in mod evident, e plin topicul asta. Si nu, nu cred ca-i vorba de orgoliu, ci de iritarea pe care mi-o provoaca interpretarea simplista a unor lucruri care au cu totul alta noima decat crede multa lume... Cristian pune problema asa cum as zice si eu, asa cum dealtfel cred si ma straduiesc sa fac (fara prea mari ispravi) eu insumi. Raspunsul meu, daca vrei sa accepti, e o asociere la formularea aceea, strict la ea - nu la mesajul lui Cristian. Pe acesta il aplaud, ca de obicei. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sufletul are posibilitatea să trăiască fie numai prin intermediul trupului, căutând să-și satisfacă aspirațiile prin simțurile acestuia – ceea ce este impropriu naturii sale necuprinse și, prin urmare, dătător de permanente insatisfacții – fie să se orienteze cu predilecție către duh, practicând o treptată desprindere de simțualitate (asceza) în favoarea unei trăiri mai înalte, nelimitate de finitudinea trupului. Deci sufletul este cel care dă conținut fie vieții trupești, fie celei duhovnicești, în primul caz chinuindu-se din pricina limitărilor, în cel de-al doilea putând afla fericirea întâlnirii cu Dumnezeu, Care este Duh. Altfel, viața biologică în sine este nevinovată și merită trăită ca un dar al lui Dumnezeu, atâta vreme cât o trăim în conformitate cu rosturile ei.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Acum o mica nedumerire, una pe care o gasesc prielnica unei eventuale aprofundari: cand spui ca sufletul da continut vietii trupesti (sau celei duhovnicesti), la ce te referi mai exact? Despre ce fel de continut e vorba? Multumesc....:) Doamne ajuta! Last edited by ahilpterodactil; 17.05.2016 at 01:01:53. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 17.05.2016 at 11:14:04. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cine mai tine post negru?! | Daniel_7 | Generalitati | 55 | 09.02.2018 18:29:45 |
| post negru | tigruta25 | Generalitati | 20 | 14.09.2014 02:38:17 |
| Postul negru | bogdanc | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 20 | 04.05.2013 16:39:27 |
| post negru | cristina mioara | Generalitati | 28 | 29.07.2011 14:40:19 |
| Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 11:24:12 |
|
|