Citat:
În prealabil postat de sophia
Eu vad echilibrul altfel, ca o balanta. Este si acesta foarte greu de mentinut si foarte influentabil.
Daca nu sunt egale cantitatile de pe platane, nu mai este echilibru.
Daca pe un platan pui numai vegetale, si pe celalalt nimic, nu este echilibru.
Nici invers.
Daca insa pui cantitati bine cantarite pe ambele platane se realizazea echilibrul.
Ei postul, sau veganismul in general inseamna un platan plin si altul gol (ca nu se mananca produse animale). Da?
Balanta se prabuseste.
Aici nu este vorba de gustul fiecaruia, ci mai degraba de necesitatile organismului.
|
Serios? Dar cine ti-a indus tie imaginea asta feerica cu "echilibrul" in care neaparat si nevoie si acut si necesar fara indoiala musai sa nu treaca luna fara "produse animale"?
Doc' Oz, Oprah?
Citat:
Si inca ceva: echilibrul acesta este foarte instabil la fiecare om si consta in alte cantitati.
Lipsesc anumite minerale, pica echilibrul. Mananci prea mult din anumite lucruri, iar se pierde.
|
Stai linistita, ca nu te pagubesti cu nici un mineral daca nu maninci o luna doua trei, poate chiar mai multe, carnita, outzul si cascavalul.
Citat:
Fiecare om se straduie sa-si tina un echilibru (in toate, nu numai in alimentatie). Nu-l are, sau il pierde se simte rau, se prabuseste.
Unul face criza de diabet (hipoglicemie), altul de anemie, altul de calciu (spasmofilie) etc. Altuia ii fac rau anumite produse si trebuie sa le consume in cantitati f. mici sau deloc (fie ele lapte, paine, legume sau fructe).
|
Culmea ca astea se fac in conditiile in care maninca de toate pentru toti.
Nu am auzit de unii sa faca hipoglicemie sau anemie sau lipsa de calciu cu postul bisericesc.
Citat:
Eu am mai spus si mai spun o data cum arata la mine echilibrul: postesc si mi se face rau. Si data viitoare o fac din nou. Am niste probleme de sanatate din nastere. Daca nu am echilibru alimentar nu-l am nici pe cel din organism. Simplu.
De aceea eu vorbesc in cunostinta de cauza si pentru ca sa nu le fie si altora rau ca mie.
|
Sunt f. putine afectiunile pentru care postul (alimentatia vegana pe termen scurt) ar fi contraindicat(a).
De fapt, nu stiu nici una, dar poate ne luminezi tu, macar atat.