Citat:
În prealabil postat de DragosP
Ups, m-ai chierdut!
Care "sistem piramidal" frate?
Cu ce e mai tare-n duh, ca să mă exprim așa, episcopul tău ca episcopul meu, de al meu stă acasă? Păi ori e "sinod", ori e "congres".
|
Pai... him... nu putem face abstractie de lume, de mapamondu asta, de proteveuri si de altele. Un Sinod tre sa fie si nitel congres, ca altfel nu mai pricepe lumea nimic si se sperie si zice ca astia face vraji, intelegi? Si-asa se discuta cu usile inchise, nu-i de-ajuns?
P.S. Pai asa cum e organizarea eclesiala (la noi popa asculta de protopop, acesta de episcop si mai sunt atatea denumiri, ordine si cheremuri, de te ia ameteala...) nu-i vorba de piramida? Adica vrei sa zici ca Patriarhul imi da mie ascultare? Nu mai degraba ar trebui sa ii dau eu?
Si apoi, tu nu vezi ce de Gheron s-au strans sa amendeze Sinodul? Nu unul, ci multi - adicatelea sa fie treaba colectiva, un fel de sinod paralel, asa...! Oare acestia nu ocupa o anumita pozitie ierarhica in obstile lor? Ca doar n-or avea un titlu onorific, din alea cum da Academia sau Patriarhul pe la noi, de zici ca mai lipseste doar secera si ciocanul de pe parbriz....