View Single Post
Vechi 05.07.2016, 17:33:58
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
[i]Ne-am fi așteptat, cu toții, ca Episcopii și Patriarhii adunați în sobor, dar și cei care n-au catadicsit să vină, să fie pe deplin luminați de Duhul Sfânt, și nu umbriți de spiritul lumii, al veacului. ...Ce știu însă, cu siguranță, este faptul că sunt din ce în ce mai agasat, ca simplu credincios, de fantasmele existenței celei de „a treia Rome”, pe care unii o revendică acum, în 2016, cu apăsare. De la a treia Romă eu unul mă mut cu atenția și cu speranța la cea de a treia cale, care este calea cumințeniei, a realismului, a lipsei de închipuire. Și această cale a fost cea pe care, în toată această devălmășie geo-eclezială, au ales să meargă românii. S-au dus acolo senini, dornici de dialog și de comuniune, fără țâfnă, fără polițe de plătit, fără superioritate istorică. Au făcut recurs la dorința de a fi împreună, acum și în viitor, mai presus de orice piedică antiohiană, bulgărească, muscălească sau chiar grecească. Ce exemplu de maturitate duhovnicească și de dorință de a fi în Hristos mai poți cere?
A treia cale, a treia Romă. Oare voi ce alegeți?
O abordare complet gresita, in spiritul secular al ecumenismului. Totul e vazut prin prisma lumeasca, de putere, unitate, vrasmasul turc, vazut bine de lumea crestina si musulmana, atentatorii la unitate. Absolut nimic despre invatatura (acesta fiind principala cauza invocata de cei ce nu au venit), pentru ca in ecumenism invatatura este ceva ce nu are mare importanta (asa se doreste, pentru ca nu se poate ajunge la un consens intre culte cu dogme complet diferite). In spiritul aceleiasi intelegeri Schisma s-a produs doar din cauza politice, lupta de putere, iar ierarhii de atunci pana azi nu s-au unit din cauza orgoliului, dorintei de putere.
A se vedea si mesajul meu de mai sus, cu ce doreste Patriarhia Ecumenica.
Reply With Quote