View Single Post
Vechi 18.07.2016, 20:32:25
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
1. Eu nu am intrebat ce scop au fazele lunii, ca ne ajuta sa masuram timpul, ci am intrebat cum se produc, adica de ce uneori e luminata toata luna, alteori doar pe jumatate si alteori doar pe sfert.
Soarele semisferic luminează oglinda cea plană a pămîntului și mărilor ca o veioză, razele trec prin straturile de cer și de aer și suferă fenomenul refracției în sensul că se formează un con cu laturile concave, adică curbe spre interior. Razele lovind pămîntul și mările ca într-o oglindă plană se întorc spre stele și spre Lună suferind aceleași fenomen în trecerea lor prin păturile de aer și prin cer adică fenomenul de refracție formînd o zona luminoasă mult mai mare așa ca un trunchi de con rond, adică laturile laterale sunt curbate. Luna semisferică plimbîndu-se pe cer în interiorul și în afara acestui trunchi de con gigant e scăldată pe partea sferică de raze încît de jos se vede o semisferă luminată a cărei luminare variază de la faza de Lună plină la Lună nouă adică la litera C foarte îngust. Nu numai razele suferă fenomenul de refracție prin mediu ci și imaginea ce vine de la Soare și de la Lună deci ele cînd sunt văzute trebuiesc înțelese că defapt se vede o imagine a lor răsfrîntă, adică imaginea lor se răsfrînge pe direcția curbilinie a traiectoriei luminii deci poziția lor reală este altfel pe cer decît o vedem noi crezînd că este așa cum ni se pare că vedem. Așa se explică și răsăriturile și apusurile. Apoi lumina de le Lună se reflectă în jos pe toate direcțiile căci de data aceasta, semisfera Lunii este o sursă omni direcțională semisferică și asta face ca să avem un alt con rond diferit de cel al Soarelui. Soarele fiind semisferic așa ca o veioză are spre noi o parte plată adică este o suprafață luminoasă discoidală. Ea însă se vede din orice direcția ai privi de sub soare nu pentru că soarele este sferic ci pentru că avem același fenomen de refracție prin cer și prin păturile de aer și chiar imaginea Soarelui suferă acest fenomen deci noi vedem chiar la răsărit și la apus același disc pe care îl vedem cînd soarele este la zenit și ne păcălim să credem că soarele este sferic.... dar nu este sferic ci semisferic exact ca o veioză semisferică.

2. De ce e luna rosiatica intr-o eclipsa de luna:

Citat:
Despre a cui con luminos e vorba aici? Soarele lumineaza ca o lanterna doar intr-o directie producand un con de lumina?
Da.

Citat:
....... E vorba de filtrarea componentei albastre combinata cu refractia razelor solare care vor intra de fapt in conul de umbra produs de Pamant si astfel vor ajunge pe luna dandu-i culoarea caracteristica.
Pămîntul nu e o planetă și nu e sferic deci nu există un con de umbră așa cum descriu fizicienii care au adoptat teoria heliocentrică sau geocentrică.

Culoarea ți-am zis de ce apare și nu are legătură cu vre-o sferă-pămînt sau cu vreun con de umbră.

Citat:
Ce inseamna "con rond concav"? Puteti sa incarcati aici pe site o imagine cu un con rond concav? Eu stiam ca aria laterala a unui con reprezinta o curba convexa si nu concava. Dar poate or fi existand si conuri rond concave. As vrea totusi sa vad unul.
Uite, am asistat și eu la prezentarea asta și asta și cred că omul are dreptate deci dacă ai răbdare s-o urmărești poate că ai să pricepi și tu așa cum am priceput și eu.

Last edited by Trimisul; 18.07.2016 at 20:38:22.
Reply With Quote