Citat:
În prealabil postat de vsovi
Pînă la urmă dragul meu frate... să știi că va fi exact invers... tu vei da fuga și te vei spovedi la Domnul Iisus Hristos
|
Da, amin. Dar eu fac deja asta. De pe la 15 ani... Dar tu decând ai început să nu mai iubești Biserica și să mergi la înșelările de la pucioasa, nu ai mai dat fuga la Sfânta Spovedanie și iertarea păcatelor prin punerea mâinilor mai marilor noștrii, Sfințiții Preoți ai Domnului Iisus Hristos, Iubirea...
Tu nu te spovedești... Încă, sper.... Nu ai duhovnic, sper să ai. Doar prin duhovnic, vine iertarea de la Dumnezeu. Fiindcă Domnul vrea comuniune, nu egoism. Domnul nu-i iartă pe niciunul care vor iertare fără să fie mădulare ale Bisericii Sale, prin Apostolii Săi, episcopii, preoții și diaconii.
Dar să știi că nu-i necaz mare. Te iartă Domnul. Spontan. Tu numai să vrei să fi iertat. Să-ți asumi și recunoști greșeala și să vrei să revii în Biserică.
Nu-i mare lucru. Să iubești cu adevărat, să te smerești cu adevărat, să asculți. Dar să vrei. Și te vei vindeca.
Citat:
Cuvîntul lui Dumnezeu care este numele Său cel nou...
|
Nu, nu, nu. Aici o iei pe arătură. Numele Său cel nou, îl va spune după Înviere și după Judecată. Așa spune la Apocalipsă. Biblia nu minte. Să avem grijă să nu mințim nici noi.
Citat:
dar asta se va întîmpla doar atunci cînd te vei trezi cu Adevărat
|
Slavă Domnului, dar sunt trezit la Adevăr, de la Sfântul Botez, decând eram mic, am adeverință care atestă asta, pe care nu l-am lepădat, ci am înmulțit harul ce mi s-a dat la Sfântul Botez acela. Și îmi aduce atâta bucurie... :) Ți-aș da-o ție toată.
Citat:
sper ca mai devreme de momentul cînd Îl vei vedea înconjurat de sfinții Apostoli și de sfinții creștini și de proorocii VT și Moise și de Ilie
|
Asta ca să vezi, trebuie să fi mare om. Abea un pustnic, care se roagă neîncetat, se nevoiește pe genunchi sute de ore, și doarme pe scânduri, și postește și plânge și iubește ca Hristos, și ține lumea cu rugăciunile lui, abea el poate să vadă acestea minunate.
Și acelea le vede cu un scop, ca mângâiere, întărire în credință, în dragoste, ajutor pentru biruirea ispitelor și demonilor.
Și nu neaparat chiar așa fixe, se mai schimbă câte una alta. Pavel l-a văzut doar pe Domnul, pe drumul Damascului, fără îngeri
Sau un om îndumnezeit, cum a fost Carp, când a văzut lucrurile minunate, de care el însuși mărturisește în Biblie.
Și până la urmă, nu avem nevoie cu adevărat să vedem acele lucruri. "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut". Poți să ajungi la Curățire și Luminare și fără să vezi acele lucruri minunate. Prin Dragoste, Smerenie, Ascultare, Dicernământ și toată virtutea.
Citat:
și de cele 7 Trîmbițe Apocaliptice căci atunci sigur îți vei da seama unde te-ai aflat atîta vreme...
|
N-am nevoie să văd nici una din cele 7 trâmbițe, că ăia-s demoni. Sfârșitul n-a venit încă. Cei 7 îngeri, cu cele 7 peceți și 7 trâmbițe, n-au fost trimiși încă. Nici să nu fie... datoria noastră este să întârziem cât mai mult Apocalipsa, să se împlinească cât mai târziu posibil, asta-i misiunea noastră, fiindcă la judecată, mulți se vor zvârcoli de durere și chin, când vor sta în slava și dragostea Domnului Dumnezeu Savaot Treime Iubire, și fiindcă n-au vrut să-l accepte, să trăiască cu El și în El, încă de pe pământ de aici, acela le va chin și foc și iad și pe noi ne doare să-i vedem chinuiți, dar nu vom trece peste libertatea lor, căci ei singuri și-au ales acelea, deci nu vrem să-i vedem chinuindu-se și de aceea prin credința și dragostea noastră, ne rugăm să vină cât mai târziu acele 7 trâmbițe, ca să fie cât mai mult timp posibil, pentru pocăință oamenilor, ca să întoarcă la Hristos cât mai mulți.
Citat:
Deci acolo nu e o rătăcire dragă fiule risipitor, dragă frate creștin-ortodox așa ca mine ci acolo e casa oricărui suflet de om care își aduce aminte cu dor de Dumnezeu căutînd scăpare.... acolo e Cetatea Cuvîntului.
|
Sunt risipitor? Îți dovedesc în orice postare, că nu sunt risipitor, ci sunt creștin. Dar tu poți dovedi că ești creștin și nu eretic? Daca da, atunci dovedește, răspunzând la cele 7 posturi, la care te-am rugat să răspunzi. Sau recunoașteți greșeala și mândria și vino cu smerenie în Biserică și te va pune Domnul spre mântuire.
Copăcel, lasă-l te rog, să-mi răspundă la acele postări ale mele, nu-l mai instiga. Am nevoie să-mi răspundă. Am nevoie de el. Apoi poți să-i răspunzi. Umple-te de dragoste.