Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Da, amin. Dar eu fac deja asta. De pe la 15 ani... Dar tu decând ai început să nu mai iubești Biserica și să mergi la înșelările de la pucioasa, nu ai mai dat fuga la Sfânta Spovedanie și iertarea păcatelor prin punerea mâinilor mai marilor noștrii, Sfințiții Preoți ai Domnului Iisus Hristos, Iubirea...
|
Tu spui că eu sau că ei ar urî BOR sau ortodoxia... Păi tu se pare că nu pricepi ce este iubirea dacă nu ai priceput că mustrările din Cuvînt vin din iubirea Lui Dumnezeu și a Lui Iisus Hristos pentru ortodoxia care cade mereu în lux, în horă mare cu ereticii și cu păgînii și cu științele absurde ale gLumii. Deci nu urăsc Ortodoxia și Dreapta Credință din moment ce sunt mirean din BOR. Dar tu văd că nu poți auzi ce-ți spun așa că repet: sunt mirean din BOR deci cred în ORTODOXIE și o iubim împreună cu poporul lui Dumnezeu de la Pucioasa. Tu și alții ca tine spui că am urî pe cineva. Eu urăsc păcatul și mîndria furiei prostești, duhurile necurate și rele care au la bază o teorie vicleană și greșită și mincinoasă, iar cînd zic duhuri, zic un fel de patimi care izvorăsc din minciună și înșelare. Deci ca persoane nu urăsc pe nimeni decît pe cei ce-i urăște Dumnezeu dacă urăște pe cineva... sau măcar mă strădui. Și eu mă mă spovedesc și mă împărtășesc cu Hristos mai des decît ți-ai putea închipui tu sau și-ar putea închipui cineva.
Citat:
Tu nu te spovedești... Încă, sper.... Nu ai duhovnic, sper să ai. Doar prin duhovnic, vine iertarea de la Dumnezeu.
|
Așa susți și tu ca fariseii și ca iudeii absurzi care închizînd cerul spuneau despre Iisus: ''cum de poate ierta acesta păcatele căci numai Dumnezeu le poate ierta?''
Adică nu ne putem și noi ierta între noi măcar și ceea ce ne greșim unii altora? Putem căci asta cerem în rugăciunea Tatăl Nostru: ''...și ne iartă nouă greșelile noastre precum și noi iertăm greșelile greșiților noștrii...''. Caută și la sf. Ap. Pavel acolo unde se scrie: ''mărturisiți-vă unii altora...''
Citat:
Fiindcă Domnul vrea comuniune, nu egoism. Domnul nu-i iartă pe niciunul care vor iertare fără să fie mădulare ale Bisericii Sale, prin Apostolii Săi, episcopii, preoții și diaconii.
|
Domnul vrea comuniune cu El și cu biserica lui Cerească Biruitoare și cu cea Pămîntească Luptătoare și nu cu gLumea. Egoismul caută-l la exclusiviștii iubitori de putere și de stăpînire și de lux și nu la cei prigoniți și excluși! Iar Hristos spune că El este Vița și că restul sunt mlădițele și că oricine se rupe din vie se usucă și apoi mlădițele uscate se aruncă în foc și ele ard deci iată că de Viță nu trebuie să te rupi căci dacă ești rupt de viță, poți cere iertare tu la toți episcopii și preoții și diaconii căci la nimic nu-ți va folosi iertarea primită dacă tu persiști în a fi rupt de VIȚĂ... de Dreapta Credință și de Cuvîntul lui Dumnezeu. Rupt fiind te vei duce în iad împreună cu ei.
Citat:
Dar să știi că nu-i necaz mare. Te iartă Domnul. Spontan. Tu numai să vrei să fi iertat. Să-ți asumi și recunoști greșeala și să vrei să revii în Biserică.
|
Ți-am mai spus că eu mă spovedesc mai des ca tine... dar asta nu e treaba ta ci e o taină așa că eu sunt în Biserică pe cînd unii, nu dăm nume, chiar dacă li se pare că sunt, defapt sunt pe dinafară.
Citat:
Nu-i mare lucru. Să iubești cu adevărat, să te smerești cu adevărat, să asculți. Dar să vrei. Și te vei vindeca.
|
Nu sufăr de nicio boală... din mila lui Dumnezeu... doar patimile cele vechi mă mai chinuie mereu dar asta mi se trage de la păcatele tinereții și nu au legătură cu ce crezi tu decît cu pofta mea cea rea. Așa că nu trebuie să mă ''pocăiesc'' în sensul în care vrei dumneata, adică să mă lepăd de Dumnezeu în școala ta de reeducare forțată ce seamănă cu școlile din timpul regimului comunist, școala de la Gherla și de la Pitești. Nu mulțumesc, nu cred că trebuie să mă lepăd de Cuvîntul lui Dumnezeu ci cred că poate tu ar trebui să te lepezi de propaganda minciunilor și denigrărilor făcute la adresa lor ca să pună fraierii botul.
Citat:
Nu, nu, nu. Aici o iei pe arătură. Numele Său cel nou, îl va spune după Înviere și după Judecată. Așa spune la Apocalipsă. Biblia nu minte. Să avem grijă să nu mințim nici noi.
|
Ba da, da, numele cel nou al Domnului Iisus Hristos este Cuvîntul Lui Dumnezeu... și El va cîrmui toate neamurile. În Biblia mea așa scrie și au așa cred așa cum este scris și confirmat de Dumnezeu nu de tot felul de ''binevoitori'' care vin să vîndă castraveți la grădinar. Nu, ''mulțumesc'' pentru interpretarea ta absurdă a Apocalipsei.
Citat:
Slavă Domnului, dar sunt trezit la Adevăr, de la Sfântul Botez, decând eram mic, am adeverință care atestă asta, pe care nu l-am lepădat, ci am înmulțit harul ce mi s-a dat la Sfântul Botez acela. Și îmi aduce atâta bucurie... :) Ți-aș da-o ție toată.
|
Păi Dumnezeu recunoaște și aduce recunoștință lui Dumnezeu, la fel Harul Duhului Sfînt înmulțit prin trezvie... deci nu se prea vede că ai fi treaz cu Adevărat ci că ești păcălit de propagandă și crezi în minciuni aducînd și tu denigrare Cuvîntului ca un fel de jertfă lui Dumnezeu. Eu văd că asta demonstrezi... și atunci de aia ți-am spus că pînă la urmă tu te vei trezi vrei nu vrei căci așa scrie în Apocalipsă că Îl vor vedea și Îl vor Cunopaște și cei ce L-au străpuns.
Citat:
Asta ca să vezi, trebuie să fi mare om. Abea un pustnic, care se roagă neîncetat, se nevoiește pe genunchi sute de ore, și doarme pe scânduri, și postește și plânge și iubește ca Hristos, și ține lumea cu rugăciunile lui, abea el poate să vadă acestea minunate.
|
Acum da, dar eu nu vorbeam de acum ci de atunci... dar să știi că Dumnezeu se arată și păcătoșilor care cred și vor să se întoarcă din căile lor cele rele, El nu are atît de mari pretenții cum îți închipui tu, căci s-a arătat orbilor cărora le-a deschis ochii, le-a grăit surdomuților cărora le-a deschis urechile și limba, a mîngîiat leproșii pe care i-a curățit, a făcut din desfîrnate mironosițe și din pescari păcătoși Apostoli și trimișii Săi deci nu-ți fă probleme că numai marilor nevoitori și asceți se arată... se arată și aude pe oricine îl strigă vrînd să scape din capcana păcatului și a minciunii.
Citat:
Și acelea le vede cu un scop, ca mângâiere, întărire în credință, în dragoste, ajutor pentru biruirea ispitelor și demonilor.
Și nu neaparat chiar așa fixe, se mai schimbă câte una alta. Pavel l-a văzut doar pe Domnul, pe drumul Damascului, fără îngeri
Sau un om îndumnezeit, cum a fost Carp, când a văzut lucrurile minunate, de care el însuși mărturisește în Biblie.
|
Dacă ai ochi duhovnicești deschiși prin darul credinței atunci încet încet le vei vedea pe toate așa cum toate animalele și dobitoacele le văd în timp ce omul rău și păcătos are ochii lipiți sau ținuți ca să nu vadă.
Citat:
Și până la urmă, nu avem nevoie cu adevărat să vedem acele lucruri. "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut". Poți să ajungi la Curățire și Luminare și fără să vezi acele lucruri minunate. Prin Dragoste, Smerenie, Ascultare, Dicernământ și toată virtutea.
|
Așa este, mai fericiți sunt cei ce nu au văzut și au crezut.
continuarea mai jos