View Single Post
Vechi 28.07.2016, 12:38:46
Bublisor Bublisor is offline
Member

Data înregistrării: 28.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Din cate am inteles, principalul repros adus de mama dumneavoastra prietenului dumneavoastra, este ca el are ca si meserie si calificare profesionala pe cea de sofer!

Insa aici consider ca mama dumneavoastra greseste foarte mult! Asta deoarece, atata timp cat un om practica o meserie (indiferent care ar fi aceea meserie) cinstita, demna, legala si utila societatii, si atata timp cat un om vrea sa munceasca, este absolut ok din punct de vedere profesional!
Intr-o societate este nevoie de toate meseriile- si de doctori, si de soferi, etc!

Asadar - din acest punct de vedere- nu cred ca cineva ar putea aveea vreun repros legat de meseria prietenului dumneavoastra (iar reprosul adresat de mama dumneavoastra este neintemeiat).

Din cate am inteles, el vrea sa fie sofer de cursa lunga- pe autocamioane, autocare sau autobuze de transport international de calatori!
Aici, datorita specificului activitatii profesionale in aceste domenii, presupune plecari in cursa si lipsuri de acasa pe perioade nu tocmai scurte- de ordinul zilelor sau saptamanilor.
Este un aspect pe care trebuie sa-l discutati impreuna, si trebuie in primul rand sa va ganditi ce sentimente aveti fata de omul respectiv, ca sa vedeti cum veti suporta aceste perioade de plecari a lui de acasa in interes de serviciu.

Insa dincolo de aceste aspecte legate de activitatea profesionala si de serviciu prietenului dumneavoastra, ati spus ca va cunoasteti si sunteti impreuna de 8 ani de zile. Ceea ce ma nedumereste oarecum este faptul ca in acesti 8 ani de zile (din cate inteleg dupa spusele dumneavoastra aveti anumite sentimente fata de omul respectiv, si probabil si reciproc), nu v-ati decis sa locuiti impreuna si sa va casatoriti cu omul respectiv.

Si aici cred ca trebuie sa discutati cu el, sa analizati, sa va ganditi bine si sa decideti (amândoi, de comun acord, fara implicarea unei alte persoane) daca vreti sa va casatoriti, sa fiti impreuna toata viata si sa va intemeiati o familie.

Ori raspunsul la aceasta intrebare nu-l puteti cunoaste decat dumneavoastra si prietenul dumneavoastra.
Exact asta e problema mamei,diferenta asta medic-sofer desi i.am explicat ca dragostea nu tine cont de meserii. Mama vrea sa ma casatoresc cu cineva cu studii si cu bani.
Nu ne.am mutata impreuna timp de 8 ani pt ca eu am decis ca pana nu termin facultatea si nu sunt realizata dpvd financiar nu o sa fac pasul acesta. Dar in viitorul apropiat am vrea sa ne casatorim,dar avem aceasta problema,mama mea spunandu.mi ca doar peste cadavrul ei se va realiza aceasta nunta.
Reply With Quote