Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu bre, eu n-am nimic cu Biserica, ci cu discursurile tale tampe, faptul ca tu te identifici cu ea, arata inca o data ca nu esti in toate mintile.
|
Dacă n-ai nimic cu Biserica, e grav. Trebuie să fi în Biserică și să ai totul cu ea. Fiindcă fără ea, nu te mântuiești.
Da, nu sunt în toate mințile, din punct de vedere al lumii stricate și lipsite de Hristos, pe care o iubesc. Nu mă supăr să fiu numit nebun pentru Hristos, e un compliment de care nu pot fi vreodată vrednic.
Citat:
Pai fiule ,vad ca multe lucruri le-ai inteles tare pe dos.
|
Când ai să fi preot, să-mi spui și mie, până atunci nu sunt fiul tău, duhovnicesc. Până atunci mai ușor cu mândria, că ai numai de pierdut, și fiind orb, nu poți vedea cât de mult pierzi.
Citat:
Biblia nu dovedeste mai mult decat poate sa priceapa cititorul,
|
Poftim? Ce batjocură !
Cu ce-i de vină Biblia că un cititor ateu o ponegrește, și-o hulește? Și pe Biblie și pe Dumnezeu Treime Iubire?
Sau că un eretic, hipnotizat de demoni, în mândria lui, își face propriul lui creștinism?
Cu ce-i de vină Biblia și Biserica, dacă omul nu se smerește și nu ascultă și nu împlinește?
Cititorul să se smerească, să iubească, să se roage, să asculte de Biserică, de Sfinții lui Hristos și atunci va pricepe ce spune Biblia.
Atunci cititorul va înțelege ce spune Biblia.
Citat:
vad ca esti tare in gura cand e vorba de sectari dar in fapte, te asemeni lor - crezi ca Biblia iti justifica toate tampeniile care le ai in cap.
|
Nu sunt tare-n gură, sunt tare-n Duhul Sfânt, prin harul Lui.
Citat:
Si cum a ramas cu Sfinti Parinti, mai nou, esti "Sola Scriptura"?
|
Da, aici pe topic, am spus deja că rămânem în "Sola Scriptura" fiindcă ereticii neo-protestanți nu iau de bun ce spun Sfinții Părinți, îi batjocoresc și nu cred Duhului Sfânt care vorbește prin ei ca prin Pavel și Ioan și alții care au scris Noul Testament și atunci fiindcă harul Duhului Sfânt nu se teme, ci biruiește, și este același azi în noi ca și atunci în Pavel și Ioan și Iacov și Petru și toți Sfinții, le vom arăta că toată Ortodoxia este în Biblie, că Ortodoxia este Biserica și că ei sunt cu tooate ereziile lor, cu tot ce fac și învață, înafara Bibliei.
Și prin asta, vom întări în credință și pe creștini. Pe ortodocși, firesc, doar ei mai sunt creștini. Cei care vor să se întărească...
Pentru că-i iubim, facem asta, dacă nu i-am iubi, i-am lăsa de izbeliște, oițe rătăcite.
Dar după cum spune Domnul: "am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta, și pe acelea trebuie să le aduc."
Asta facem noi, aducem oițele pierdute.
Cele care vor să vină.
Cele care aud, recunosc și urmează glasului Mielului din Biserica Sa.
Ai citit ce a spus Sfântul Ioan Gură de Aur, în urmă cu 8 posturi? Smerește-te și mai citește odată, sau citește prima dată...
Citat:
Biserica are vocea ei, eu n-am nevoie sa cred in tampeniile tale si nici "trambita" nu esti, daca nu te-ai prins pana acum.
|
Iar hulești?
E o persoană Biserica? E o femeie? Nu. Biserica suntem noi. Vocea Bisericii suntem noi, creștinii, ce am primit harul Sfântului Botez, harul Sfintei Mirungeri, harul Sfintei Spovedanii, harul Sfântului Maslu, harul Sfintei Împărășanii.
Mădularele lui Hristos, suntem noi, Biserica, mlădițele care aduc rod, după măsură, apără Biserica și luptă și biruiesc eresurile stricătoare de mântuire.
Ereziile toate, sunt deja biruite, au fost mereu biruite, n-au avut nimic câștigat niciodată, iar Biserica nu face decât să amintească biruința ei în Hristos asupra ereziilor.
Slavă Ție, Doamne, slavă Ție.