Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2016, 14:14:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Igor Emilian, in afara de balacareala, nimic nu stii, teologie ioc, logica ioc, argumentare ioc.

Ti s-a spus sa dai exemple punctuale din Sf. Parinti cu Duhul Sfant care intra in animale, cum zici tu.

Ai dat exemple? Nu.

Ai impresia ca scriiind o tona de prostii, eventualul cititor va uita care e problema dezbatuta?

Este evident ca in afara de balacarit alte culte, nu stii nimic. Orice s-ar discuta, la tine totul se rezuma in final la asta, balacarit pe altii, in rest, nimic, zero absolut.

Nu poti sa porti o discutie civilizata, sa dai macar niste argumente pe langa balacareala, salutare si la gara, scrisul mult si inutil nu-ti acopera goliciunea.

Eu inteleg ca ai niste probleme la etaj, dar dupa cum vezi, Dumnezeu miracole nu face oricand si oricum iar asta cu balacareala, categoric nu e calea prin care ai sa ajungi cat de cat un om normal.

Poate tu iti inchipui (boala, deh) ca faci cine stie ce mare lucrare, adevarul este ca cel mult, in starea care esti, ajungi sa ridiculizezi credinta pentru care crezi ca faci misionarism.

Opreste-te pana nu e prea tarziu.

Last edited by AlinB; 29.07.2016 at 14:19:57.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 14:28:21
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Deci oare și Hristos, Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți și toți care apărau Biserica și luptau cu ereziile, vorbeau tot bălăcăreli ?

Să-ți fie rușinică...

Nu exista culte, confesiuni. Exista Biserica, sau creștinismul și există ereziile majore ale franco-latinilor sau "romano-catolicismul" din care au ieșit alte erezii: lutheranismul, calvinismul și toate eresurile neo-protestante și apoi există ateismul, păgânismul, ocultism, gnosticism, etc.

În libertatea și dragostea noastră, fiecare alege... Și culege, acum și mai târziu...

Dacă tu vezi "zero absolut cu probleme la etaj, de la boala, deh" în ce am scris în acest topic, zero absolut e în inima ta și doar mândrie multă și neascultare intră acolo.

Hristos a înviat !

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
El singur si-a facut cunoscuta identitatea cu alta ocazie, inainte sa fie banat (de vreo doua ori) si aici si pe alt forum.

Pe urma, nu i-a dat nimeni adresa de acasa sau i-a promis vizite neprogramate cu verisoru' ca sa se simta intimidat.
Când am fost banat, da, de două ori, a fost fiindcă meritam din plin. În acele posturi înainte să fiu banat, am avut o totală lipsă a dragostei, a măsurii, a virtuții, a smereniei, desigur, am meritat banarea.

Nădăjduiesc să nu mă mai lipsesc vreodată de dragoste, că e o stare cumplită, care odată ce-ai simțit dragostea în Hristos, înafara dragostei, e o stare dureroasă...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 16:07:38.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 16:04:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Deci oare și Hristos, Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți și toți care apărau Biserica și luptau cu ereziile, vorbeau tot bălăcăreli ?
Nu bre, aia erau intregi la cap, n-o tineau ca tine in balacareli tot timpul.

Citat:
Să-ți fie rușinică...
Nu, sa-ti fie tie rusine ca indraznesti sa te consideri asemeni lor.

Citat:
Nu exista culte, confesiuni. Exista Biserica, sau creștinismul și există ereziile majore ale franco-latinilor sau "romano-catolicismul" din care au ieșit alte erezii: lutheranismul, calvinismul și toate eresurile neo-protestante și apoi există ateismul, păgânismul, ocultism, gnosticism, etc.
Here we go..
Sau cum spuneam, placa stricata.

Citat:
Dacă tu vezi "zero absolut cu probleme la etaj, de la boala, deh" în ce am scris în acest topic, zero absolut e în inima ta și doar mândrie multă și neascultare intră acolo.
Da, pentru ca si acum, tot n-ai reusit sa vii cu exemple din Sf. Parinti unde ar scrie ca Duhul Sfant intra in animale.

Nici macar nu esti capabil sa faci diferenta, ca sectarii, poftim, intre "ce este scris" si inferentele tale pseudo-logice.

Citat:
Dacă Dumnezeu a făcut-o să vorbească, cum tu spui și dacă a fost un miracol de la Dumnezeu, cum tu spui, crezi că acel miracol era ce? o persoană, o ființă, ceva, cumva care "a făcut" măgărița să vorbească, din senin, fără Dumnezeu? Nu, firesc. Deci a fost Dumnezeu în măgăriță, să vorbească către prooroc sau n-a fost?
Deci cam la atat se rezuma "demonstratia" ta.
O intrebare retorica la care raspunsul ortodox este "NU" dar in capul tau este un "da" fara absolut nici o logica sau referinta ortodoxa.

Last edited by AlinB; 29.07.2016 at 16:15:22.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 16:14:27
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Nu bre, aia erau intregi la cap, n-o tineau ca tine in balacareli tot timpul.
Nu, frățior, bălăcăreli ai tu în căpșor, câtă vreme nu aperi Biserica și nu lupți cu întunericul din tine și din alții.

Citat:
Nu, sa-ti fie tie rusine ca indraznesti sa te consideri asemeni lor.
N-am cum să mă consider cu persoane aparte, asemenea lor, fiecare om e unic și irepetabil, o taină...

Dar m-a învățat Hristos, pe El și pe ai Lui în Duhul Sfânt: Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți, să-i am exemple, să-i urmez, să învăț din viața și învățăturile lor, să-i imit, să le calc pe urme, și să apăr Biserica, s-o înmulțesc și să lupt cu ereziile și întunericul și să le biruiesc.

Asta trebuie să facă toți creștinii. Dar suntem puțini, văd... Doamne miluiește...

Citat:
Da, pentru ca si acum, tot n-ai reusit sa vii cu exemple din Sf. Parinti unde ar scrie ca Duhul Sfant intra in animale.
Am Biblia care-mi dovedește că Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte. Îmi ajunge. Dacă tot în necredință o ții mult, ai să te îmbolnăvești înainte de vreme.

"Litera ucide, duhul face viu" - II Corinteni 2, 6. Nimeni să înțeleagă "ce este scris", după literă, ci după duh.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 16:18:44.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 16:18:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, frățior, bălăcăreli ai tu în căpșor, câtă vreme nu aperi Biserica și nu lupți cu întunericul din tine și din alții.
Nu bre, eu n-am nimic cu Biserica, ci cu discursurile tale tampe, faptul ca tu te identifici cu ea, arata inca o data ca nu esti in toate mintile.

Citat:
Nu mă consider asemenea lor, dar m-a învățat Hristos, pe El și pe ai Lui în Duhul Sfânt: Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți, să-i am exemple, să-i urmez, să învăț din viața și învățăturile lor, să-i imit, să le calc pe urme, și să apăr Biserica, s-o înmulțesc și să lupt cu ereziile și întunericul și să le biruiesc.
O fi incercat sa te invete ceva, dar iti zic eu, ca nu o iesit treaba prea bine si cum ei nu pot fi invinovatiti pentru asta, mai bine ai incerca sa vezi ce e in neregula cu tine.

Citat:
Asta trebuie să facă toți creștinii. Dar suntem puțini, văd... Doamne miluiește...
Da? Sa se creada asemenea lor cand nu sunt, cum faci tu?

Pai fiule ,vad ca multe lucruri le-ai inteles tare pe dos.

Citat:
Am Biblia care-mi dovedește că Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte. Îmi ajunge.
Biblia nu dovedeste mai mult decat poate sa priceapa cititorul, vad ca esti tare in gura cand e vorba de sectari dar in fapte si gandire, te asemeni lor - crezi ca Biblia iti justifica toate tampeniile care le ai in cap, izvorate din faptul ca te crezi cine stie ce traitor asemeni Sf. Apostoli.

Si cum a ramas cu Sfinti Parinti, mai nou, esti "Sola Scriptura"?

Citat:
Dacă tot în necredință o ții mult, ai să te îmbolnăvești înainte de vreme.
Biserica are vocea ei, eu n-am nevoie sa cred in tampeniile tale si nici "trambita" nu esti, daca nu te-ai prins pana acum.

Last edited by AlinB; 29.07.2016 at 16:25:48.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 16:36:38
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu bre, eu n-am nimic cu Biserica, ci cu discursurile tale tampe, faptul ca tu te identifici cu ea, arata inca o data ca nu esti in toate mintile.
Dacă n-ai nimic cu Biserica, e grav. Trebuie să fi în Biserică și să ai totul cu ea. Fiindcă fără ea, nu te mântuiești.

Da, nu sunt în toate mințile, din punct de vedere al lumii stricate și lipsite de Hristos, pe care o iubesc. Nu mă supăr să fiu numit nebun pentru Hristos, e un compliment de care nu pot fi vreodată vrednic.

Citat:
Pai fiule ,vad ca multe lucruri le-ai inteles tare pe dos.
Când ai să fi preot, să-mi spui și mie, până atunci nu sunt fiul tău, duhovnicesc. Până atunci mai ușor cu mândria, că ai numai de pierdut, și fiind orb, nu poți vedea cât de mult pierzi.

Citat:
Biblia nu dovedeste mai mult decat poate sa priceapa cititorul,
Poftim? Ce batjocură !

Cu ce-i de vină Biblia că un cititor ateu o ponegrește, și-o hulește? Și pe Biblie și pe Dumnezeu Treime Iubire?
Sau că un eretic, hipnotizat de demoni, în mândria lui, își face propriul lui creștinism?
Cu ce-i de vină Biblia și Biserica, dacă omul nu se smerește și nu ascultă și nu împlinește?

Cititorul să se smerească, să iubească, să se roage, să asculte de Biserică, de Sfinții lui Hristos și atunci va pricepe ce spune Biblia.
Atunci cititorul va înțelege ce spune Biblia.

Citat:
vad ca esti tare in gura cand e vorba de sectari dar in fapte, te asemeni lor - crezi ca Biblia iti justifica toate tampeniile care le ai in cap.
Nu sunt tare-n gură, sunt tare-n Duhul Sfânt, prin harul Lui.

Citat:
Si cum a ramas cu Sfinti Parinti, mai nou, esti "Sola Scriptura"?
Da, aici pe topic, am spus deja că rămânem în "Sola Scriptura" fiindcă ereticii neo-protestanți nu iau de bun ce spun Sfinții Părinți, îi batjocoresc și nu cred Duhului Sfânt care vorbește prin ei ca prin Pavel și Ioan și alții care au scris Noul Testament și atunci fiindcă harul Duhului Sfânt nu se teme, ci biruiește, și este același azi în noi ca și atunci în Pavel și Ioan și Iacov și Petru și toți Sfinții, le vom arăta că toată Ortodoxia este în Biblie, că Ortodoxia este Biserica și că ei sunt cu tooate ereziile lor, cu tot ce fac și învață, înafara Bibliei.

Și prin asta, vom întări în credință și pe creștini. Pe ortodocși, firesc, doar ei mai sunt creștini. Cei care vor să se întărească...

Pentru că-i iubim, facem asta, dacă nu i-am iubi, i-am lăsa de izbeliște, oițe rătăcite.

Dar după cum spune Domnul: "am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta, și pe acelea trebuie să le aduc."
Asta facem noi, aducem oițele pierdute.
Cele care vor să vină.
Cele care aud, recunosc și urmează glasului Mielului din Biserica Sa.

Ai citit ce a spus Sfântul Ioan Gură de Aur, în urmă cu 8 posturi? Smerește-te și mai citește odată, sau citește prima dată...

Citat:
Biserica are vocea ei, eu n-am nevoie sa cred in tampeniile tale si nici "trambita" nu esti, daca nu te-ai prins pana acum.
Iar hulești?

E o persoană Biserica? E o femeie? Nu. Biserica suntem noi. Vocea Bisericii suntem noi, creștinii, ce am primit harul Sfântului Botez, harul Sfintei Mirungeri, harul Sfintei Spovedanii, harul Sfântului Maslu, harul Sfintei Împărășanii.

Mădularele lui Hristos, suntem noi, Biserica, mlădițele care aduc rod, după măsură, apără Biserica și luptă și biruiesc eresurile stricătoare de mântuire.

Ereziile toate, sunt deja biruite, au fost mereu biruite, n-au avut nimic câștigat niciodată, iar Biserica nu face decât să amintească biruința ei în Hristos asupra ereziilor.

Slavă Ție, Doamne, slavă Ție.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 16:40:50.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 17:30:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu mai am ce să-ți răspund, până nu te umpli de dragoste, să răspunzi cu dragoste jertfelnică. Și să citești tot ce scriu.

Doamne ajută.
Am citit tot si ti-am raspuns la tot.

Nu ma pricep la dulcegarii dar pot sa-ti spun ca nu-ti vreau raul.

Vrei sa fii preot? Sa dea Dumnezeu. Mai mult, sfant sa fii. Sa aperi Biserica, sa faci teologie? Doamne ajuta.

Dar ca om normal mental si duhovniceste, stapan pe mintea, liber de trecut.

Ceea ce acum, evident, nu e cazul, esti o persoana care evident nu e impacata cu sine, intr-o constanta suferinta care nu e nici duhovniceasca nici nu aduce roade duhovnicesti ci dimpotriva, te adanceste intr-o atitudine straina de trairea autentica.
Vechi 29.07.2016, 17:39:47
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Omule, tu nu cunoști trăirile mele, nu știi luptele mele, nu știi ce-i în inima și rărunchii mei. Asta numai Domnul știe.

Mulțumesc de doririle de bine, asemenea îți doresc și eu și mulțumesc adminului care-a scos ponegririle tale.

Iar normalitatea duhovnicească știi ce este pentru lume? Nebunie. Monahii, monahiile, sunt considerați inadaptați. Pustnicii sunt catalogați de psihologie "delir mistic", "delir religios", delirați, cu psihoze. La fel Mucenicii.

Însuși Hristos, Domnul, a fost catalogat la fel, de psihologii și psihanaliștii moderni. La fel majoritatea episcopilor, preoților, diaconilor.
Mai scapă de etichetele acestea, doar cei care au gura cât mai mică, nu vorbesc nimic, țin niște predici seci, reci, să se facă cât mai puțin auzit, adică să nu scoată și să arate puroiul lumii afară, că nu le convine, ca să se apere, numesc pe cei ai lui Hristos, cei ai Bisericii, cu diferite și colorate denumiri.

Darurile (care nu sunt 7, sunt mai multe, fiecare virtute) și harul Duhului Sfânt, sunt considerate dereglări, psihoze, empatia, jertfelnicia, la fel.

Fiindcă sunt din-afara lumii acesteia. "Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște".

Nu ești în măsură, nu ai capacitățile să judeci duhovnicești o faptă, un om, fiindcă nu iubești, nu te rogi, nu plângi, nu suferi, nu te doare, nu te smerești, nu asculți.

Ca tine mulți... prea mulți... tot mai mulți... asta-i durerea mea cea mare...

Doamne miluiește...

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 17:44:42.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 17:44:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Aia citati de tine nu vin cu inovatii sectare de tip "sola scriptura", isi vad de treaba lor si de ce invata Biserica.

Tu doar dai din gura iar cu practica esti pe langa chiar la nivel de bun simt minimal si asta tot din vorbele tale se vede, ca ai dezvoltat o mentalitate de tip sectar plus viclenia specifica.
Vechi 29.07.2016, 17:46:59
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Știu și ai dreptate. Sola Scriptura e o inovație neo-protestantă. Dar nu ne e frică, fiindcă harul Duhului Sfânt, ne învață să-i batem cu propriile lor arme.

Ortodoxia nu se ascunde, nu se rușinează, fiindcă este în întregime dovedită de Biblie ! Tot, tot ce practicăm, e biblic.

Ereziile să se rușineze, că au spart creștinismul, nu au din Biblie decât câteva idei, cu care singuri pe sine se osândesc.

Dar aici pe topicul acesta, și oricând ne adresăm neo-protestanților, trebuie să fim străluciți în cunoașterea Scripturii și să le dăm Scriptura.

Nu dau din gură aiurea, mă silesc pentru apărarea Bisericii, pentru întoarcerea oițelor rătăcite și risipite de neputințele lor, lipsa iubirii, a smereniei, a ascultării. Fac ce pot și cât pot, vreau cât mai mult să pot, pentru mântuirea mea și a lor.

Înmulțește-ți și tu dragostea și hai să vedem împreună ce putem face pentru Hristos, Biserica Sa și frățiorii risipitori.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 17:53:09.
Reply With Quote
Răspunde