Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Nu e. Face toate alea, care mai de care mai dihai, dupa cum se pare. Ok.
Duhul Sfant intra intr-un magar, dupa cate am inteles.
Daca tot ai deschis topicul asta si l-ai transformat intr-un concurs de erezii si nerozii, am si eu o intrebare catre mataluta: - Daca tu ai fi prezent cand Duhul Sfant intra intr-un magar, te-ai inchina in fata magarului?
|
Aici nu e concurs de erezii șii nerozii, în care tu ești, ci concurs de vindecări, e pe tot forumul. Cine vrea să le primească. Doar că cel care le oferă trebuie să aibe har, să fie măcar curățit și luminat, doritor de îndumnezeire.
Fiindcă un eretic niciodată nu va avea dragoste, smerenie și ascultare de Sfânta Treime, deci nici de Duhul Sfânt Domnul.
Dar totuși nu te pot lăsa fără răspuns, din dragoste față de tine, dorindu-ți vindecarea și mântuirea :
Biblia, traducerea Dumitru Cornilescu:
"
Îngerul a intrat la ea și a zis: "Plecăciune, ție, căreia ți s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântată ești tu între femei ! " - Luca 1, 28.
Deci dacă îngerul a făcut plecăciune unei femei muritoare, noi ce facem? Răspund în harul Duhului Sfânt spre vindecarea ta:
Deci creștinii FAC PLECĂCIUNE totdeauna, lăudându-se cu semnul Sfintei Cruci pe trupurile lor (Galateni 6, 14) prin harul adus în ei de Dragoste, Smerenie și Ascultare, pe care ereticii nu le au în ei și dacă nu fac așa de aceea nu primesc har, și făcând plecăciune creștinii în Duh și Adevăr, Duhului Sfânt din oamenii Duhului Sfânt episcopii, preoții, diaconii, Sfintele Moaște, dar și Duhului Sfânt din obiectele liturgice de slujire, precum Sfânta Cruce, Sfinte Icoane, Sfântul Potir unde stă Însuși Trupul și Sângele Domnului și altele care sunt pline de Duhul Sfânt Dumnezeu, precum prosoapele lui Pavel (Faptele Apostolilor 19, 12), iar în cazuri excepționale când vedem cu ochii și auzim cu urechile că un animal vorbește de la Duhul Sfânt, ne lăudăm din nou cu semnul Sfintei Cruci și facem plecăciune Duhului Sfânt din animal, ne punem pe genunchi și începem să ne rugăm Sfintei Treimi spunând că nu suntem nevrednici de asemenea minune. Și de asemenea creștinii, fiindcă mereu avem Dragoste, Smerenie și Ascultare, sărutăm oamenii Duhului Sfânt și obiectele pline de Duhul Sfânt, precum Sfintele Icoane, Sfintele Moaște, Sfântul Potir și altele de folos ca ele, fiindcă știm că acolo este Duhul Sfânt în ele, ca și în prosoapele lui Pavel cum am văzut mai sus sau umbrei lui Petru, făcătoare de minuni (Faptele Apostolilor 5, 15), și fiindcă trebuie să ne îmbrățișăm cu sărutare sfântă, oamenii Duhului Sfânt și pe Duhul Sfânt din Sfintele Obiecte Liturgice, acei oameni și acele obiecte unde Duhul Sfânt se pogoară și locuiește să le dăm sărutare, ca expresie a Dragostei, Smereniei și Ascultării față de Biserica Sa și a Sfinților (Romani 16, 16; I Corinteni 16, 20; II Corinteni 13, 12; I Tesalonic 5, 26)
Acesta este răspunsul mântuitor.
Crede-l, împlinește-l și vei fi viu, altfel, în libertatea ta, alegi moartea cea- de doua.
Hristos a înviat.