Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Wait ... deci pentru ca ai vazut o chestie la 7 ani ti-a ramas harul ala si orice spui e relevat de sus ? Cu ce te deosebesti de Verginica atunci ? :)
|
Sunt atât de bucuros că am văzut Lumina Necreată, că îmi vine să spun tuturor, dar trebuie să fac să fie și cu smerenie, a trebuit găsită și o măsură a smereniei, fără să cer, am primit, nu știu în ce măsură... E o stare cu multă dragoste, răbdare, bucurie și blândețe, în smerenie, nu pot s-o definesc, fiindcă nu știu să explic destul și nu știu cât îi bine să explic, trebuie să vă și provoc în libertatea voastră, să vă stimulez (cuvânt modern), încurajez, să vă luptați și voi, să nu doriți altceva și să nu trăiți decât pentru Hristos. Să-l căutați, să-L găsiți, să vă bucurați de Hristos, în toți și toate, chiar nu-L vedeți, nu-i obligatoriu. Știți că există. E suficient. "Fericiți cei ce n-au văzut și-au crezut".
Deci nu e doar văzut, e trăit, e mult mai mult, peste cuvinte și nu-i "chestie" :) copilărește spus, poate fi numită chestie... dar nu din statul teologic, unde numim acel eveniment... măcar, Lumină Necreată. Cu ce mă deosebesc? Acolo-i înșelare, e lipsa dragostei, smereniei, ascultării, e rupere, depărtare de Biserică, de Sfinții Părinți, de Episcopi, Preoți, Diaconi, mlădițe rupte de tot harul și toată bunătatea, scumpii de ei, dacă și-ar da seama ce minunați și valoroși sunt... Iar la mine, eu cred că mereu o să fiu uimit de toate... nu pot găsi cuvinte să-L slăvesc mai bine pe Domnul Treime, Savaot Iubire, nu găsesc cuvinte de mulțumire pentru cât de mult primesc, cât de mult descopăr în Sfânta Scriptură, la Sfinții Părinți, atât de mult bine și bucurie, și multă suferință la oameni, care singuri și-o adună lipsiți de Dumnezeu, dar în același timp, mult potențial, și n-am cerut nimic, niciodată, dar mereu copleșit cu atâta bucurie, și rugăciunea... e cea mai dulce stare ce am trăit-o vreodată în viața mea, când dorești, ceri, te silești pentru dragoste, smerenie, ascultare, pentru Biserica Domnului pe care Domnul dorește s-o înmulțească printre toți oamenii pe tot pământul, dar atât de plăcut, de sensibil și-n același timp, puternic și fără frică, printre Sfinții Săi preaiubiți, care-i dorește Domnul, cât mai mulți, atunci rugăciunea devine... aerul fără de care nu poți trăi, îți vine să te rogi încontinuu, nu te mai saturi de câtă dulceață primești în minte, în inimă, în suflet, pe buze, pe limbă, în trup, prin vene, sună ciudat, mi-e rușine să spun cuvintele astea, simt că e atât de puțin și de limitat ce spun, dar e atât de minunat...
Citat:
În prealabil postat de GMihai
Verginica are adepti, Emilian n-are.
|
Stai, Mihăiță, că n-am cerut adepți, n-am cerut nimic practic. Absolut nimic. Nici viață în pieptul meu n-am cerut. Și am primit atât de mult... Am primit tot, tot ce am nevoie. Și continui să primesc de mii de ori mai mult decât am nevoie. Sunt fascinat și uimit peste orice măsură, în fiecare zi, de atâta blândețe și răbdare și milă, câtă primim toți în tot pământul, orice facem, Dumnezeu ne iartă, e ceva, fără cuvinte... Ce copleșit sunt în bucuria dragostei lui Dumnezeu... Deci nici Apostolii n-au avut adepți, nici Sfinții Mucenici, nici Sfinții Părinți, niciodată, nici azi, Episcopii, Preoții, Diaconii, nimeni nu are adepți. Faptul că unii oameni i-au urmat pe unii, i-au ajutat, i-au slujit, pentru a învăța de la ei, meșteșugul mântuirii, da, e minunat, dar aceia nu sunt adepți, ci pentru dragostea lor, smerenia și ascultarea lor, practic urmând unor oameni atât de îmbunătățiți în toată virtutea, cei care urmau aveau totdeauna numai de câștigat, niciodată obligați cu ceva, ci atunci și acum și veșnic, cu toții suntem liberi în Hristos. Doar Domnul Hristos, a avut indirect și impropriu spus adepți, pentru a ne arăta tuturor, în decursul timpului, cum trebuie să fim toți, să fim "adepții" lui Hristos. Așa să fim. Toți. Să ne întrecem în a urma lui Hristos. Adevaretei Filosofii, Adevăratei Iubirii, Perfecțiunea: Hristos. Ca un concurs, să fim atleți ai Domnului, care durează cât timp ține viața fiecăruia, mereu să ne îmbunătățim cât mai bine, cât de bine putem, nu există măsură în rugăciune și Iubire și virtuți, să fie cât mai mult, fără să așteptăm nimic niciodată și să dăruim tot ce am primit, fiindcă nu avem nimic și nu ni se cuvine ceva vreodată, decât bucuria de a primi și bucuria de a dărui mai ales.
Of, ce mult aș mai scrie...
De-ai înțelege...
Iertați-mă...