View Single Post
Vechi 03.08.2016, 00:04:25
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
E posibil să fie cum spui. Nu l-am găsit într-o înregistrare video pe Iliescu spunând cele de mai sus. Doar pe un miner făcând afirmațiile astea, care cred că e arhicunoscut.

În altă ordine de idei. Cred că miza luptei de atunci poate fi înțelesă mai bine dacă vezi și ce spunea Petru Creția în discursul pe care l-am postat dimineață. Lupta nu era încheiată. Iliescu era somat să răspundă la niște întrebări foarte incomode, iar glasul celor din țară stârnea întrebări în străinătate și asta îl afecta. Mineriada din 90 seamănă cu încercarea de a-i acoperi gura cu o pernă celui care îți cere exasperant adevărul. Un adevăr pe care el îl bănuiește, însă nu are încă probe.
Nu putea recunoaște că Revoluția a fost o lovitură de stat pusă la cale de Gorbaciov, KGB ș.a., că FSN-ul activa încă din ianuarie 1989, că totul este o cacialma și că cineva trebuie să răspundă pentru morții din decembrie.
Pai nu a rezolvat nici una din aceste probleme ba din contra. Dupa ce ca unii il banuiau ca ar fi vinovat pentru mortii din decembrie 89, a devenit vinovat si pentru mortii din iunie 90. Voi nu vedeti ca nu se leaga nimic ? Macar daca disparea vreun contestatar sau se inchidea vreun ziar sau vreun partid sau se intampla ceva. Dar tot ce s-a intamplat in urma acelor evenimente a fost ca opozitia s-a relansat dupa dezastrul din alegeri.
Reply With Quote