View Single Post
Vechi 05.08.2016, 18:24:51
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
Vad ca vrei sa-l faci praf pe Igor.
Eu îl fac? Eu încerc să-l scot din necredința lui lăudăroasă pe care alunecă... dîndu-se parcă cu placa pe derdeluș în plină avalanșă.

Citat:
Dar am si eu o obiectie:
Mă bucur.

Citat:
cine l-a canonizat pe Arsenie Boca de-l numesti sfant si prooroc?
Mulțimile de credincioși săraci care au participat la slujbele lui și care au avut parte de minunile lui prin care unii s-au vindecat, alții s-au întărit în credință, alții și-au cunoscut viitorul reușind să evite gropile și alții s-au înțelepțit studiindu-i Mesajul de la Dumnezeu și admirîndu-i picturile de la Drăgănescu și văzîndu-i grota de la Prislop. Ei l-au declarat sfînt pentru că ei sunt BISERICA mai înainte de orice căci Domnul Iisus în oameni o zidește și nu în instituții gLumești.

Citat:
Ce-ar fi sa ne aducenm toti cate o lista cu sfinti canonizati de noi insine si sa umplem Biserica
Bine ar fi să aducem fiecare lista cu sfinții noștri mai ales dacă ar fi ei cu viața asemenea lui ArsenieB.

Citat:
de asa-zisi sfinti dintre care unii credeau in reincarnare si pictau eretici pe peretii bisericii.
Cum să creadă vreunii în idei metempsihotice sau să picteze eretici? Astea sunt dezinformări și bîrfă comunistoidă ca să bage spaima în memoria colectivă... că cică n-ar fi defapt sfinți... cei mai mari sfinți și eroi ai neamului romînesc din vremurile prigoanei comuniste ci ei care îi denigrează. Dar crede cine se silește și scapă cine poate... cine poate să mulțumească lui Dumnezeu pentru ei.

Citat:
Nu vreau sa deschidem o polemica, chiar te rog nu, doar atat te rog, pana nu va fi canonizat te rog nu mai face prozelitism in Biserica, pentru ca eu, si foarte multi altii avem alta viziune asupra credintei ortodoxe.
Păi ți se pare că mărturisindu-mi cinstit credința ortodoxă și în plus și în cele 7 Trîmbițe Apocaliptice aș vrea să-mi adun prozeliți ca să trăiesc eu de pe urma muncii lor? Păi eu sunt mirean din BOR și n-am niciun interes și nu sunt nici predicator de pocăiți și nici nu mă dau mare Teolog ca să dau sentințe.

Și ideea asta cu prozeliții e tot o diversiune de la acoperiții din serv-vicii. Așa înfierau ei proletar Luminile la care se strîngeau puhoi de săraci ca să-și caute scăpare de cel rău... lansau ideea că cică ar urmări să-și facă prozeliți.

Citat:
Asa as avea si eu cateva nume de duhovnici mari, cu lucrari importante in teologie si cu harisme(unul dintre aceste nume este marele teolog Dumitru Staniloae) caruia insasi Biserica ii recunoaste meritele in tara, dar renumele lui a ajuns si in strainatate, fara sa-l numeasca sfant, desi multi il considera sfant.
Uite, aș putea fi și eu un prozelit de-al tău ca să-l declarăm sfînt și pe Stăniloaie. Pe mine m-a învațăt ceva foarte frumos: despre știința de la Dumnezeu că ea nu se obține prin căutarea ei în mod trufaș și pentru foloasele mîndriei și lăudăroșeniei deșarte ci ea vine treptat alergînd după smerenie și atunci urmînd smereniei pe Cale nu vei primii ușor cele ale științei ci chiar le vei respinge luptînd cu pofta și curiozitatea ta pentru iscodirea aia fără valoare care ca orice știință o dorești doar ca să-ți satisfaci setea de semeție... ceva de genul ăsta, nu mai găsesc citatul.

Citat:
Ori tocmai c ei mai mari teologi romani au dat marturie despre inselarea lui Arsenie Boca, fara insa a bate toaca.
Au dat falsă mărturie și de frica prigoanei comuniste căci mulți din ei erau defapt colaboraționiști ascunși sau informatori sau din pricina că se credeau prea mari Teologi nu puteau vedea pădurea din cauza copacilor. Bine că poporul sărac vede și crede dacă ei nu pot sau nu vor să poată de frica ziarelor și televiziunilor.

Citat:
Deci daca nu vrei sa starnesti polemici, te rog nu mai numi sfinti decat pe cei canonizati.
Nici Domnul Iisus Hristos nu a fost canonizat de ortodoxia evreiască și iată că noi îl numim nu numai un sfînt ci Îl numim Dumnezeu. Deci cred că am dreptul să numesc sfînt pe cine vrea tot așa cum îl numesc Dumnezeu și Domn pe Iisus. Cine-mi poate interzice? Tu?

Citat:
Eu am avut duhovnici teologi recunoscuti, dintre care unul plin de har care a facut multe minuni in viata si dupa moarte.Dar nu as indrazni sa-l numesc "sfantul Cutare".
De ce te temi dacă ai fost martoră la sfințenia și minunile lui? Ți-e frică să recunoști? De cine ți-e frică? Păi cînd te întreabă cineva de ce-l numești așa, atunci ai posibilitatea să-i și răspunzi. Oare nu e drept să răspîndești credința ta în sfîntul tău mărturisind cinstit?.. din moment ce ai fost martora darurilor sale de la Dumnezeu? Eu cred că ai tot dreptul... Și dacă nu-l numești sfînt atunci poate îl numești păcătos doamne ferește sau eretic sau sectant sau caterisit... sau poate tu aștepți canonizarea lui ca să-ți permiți să spui Adevărului pe nume? Eu cred că am dreptul să spun cui vreau sfînt sau păcătos dacă așa cred pentru că în Constituție scrie că am dreptul la libertate de credință. Așa că nimeni nu mi-o poate îngrădi.

Citat:
Un alt exemplu este si Pr.Sofian Boghiu, despre care se vorbea in taina(atentie deci) ca ar fi avut multe intalniri cu Maica Domnului.Dar ucenicii lui niciodata nu au facut tam-tam despre sfintenia lui, desi a facut multe minuni, iar cei care se spovedeau la el erau ajutati de un mare har, datorita rugaciunilor parintelui.
Ei vezi, cum atunci ai vrea să-i spun dacă te cred? Ai vrea să zic păcătosul de Sofian Boghiu doar pentru că nu a fost Canonizat? Păi crezînd că e adevărat ce spui, iată că și pentru mine părintele Sofian e un sfînt... sau măcar un îndelung sfințit... dar dacă și după moarte face minuni... atunci e clar.
Citat:
Despre Arsenie Boca insusi Dumitru Staniloae a spus ca l-a dezamagit profund.
Și Igor-Emilian a zis la fel... dar știi tu despre ce era vorba în polemica lor și cine avea dreptate? Eu cred că Părintele Arsenie avea dreptate oricît de mare Teolog a fost Stăniloae.

Citat:
Lui Arsenie Boca nu i se cunoaste duhovnicul,nu a dat nimeni marturie ca i-a fost duhovnic( ceea ce nu este admisibil in ortodoxie), apoi a fost caterisit( el insusi a spus unei maicute ca a fost "dezbracat de haina" si ca nu a mai fost primit in manastire decat ca magazioner).S-a lepadat de calugarie.
Astea sunt bîrfele lansate în spațiul ortodox de către serv-viciile acoperite care aveau inters să nu existe decît colaboraționiștii ca și biserică, restul, care nu puteau fi supuși, trebuiau linșați, denigrați, răspîndit zvonul așa cum se face la televizor cîte o campanie de denigrare... și tu iată că ai rămas cu asta.

Citat:
Iarta-ma daca te lezez cu ceva, dar nadajduiesc ca nu esti si tu cuprins de idolatria fata de om. Sa avem rabdare pana la canonizare, stie Dumnezeu cand sa trimita semn.
Inca o data, iarta-ma!
Doamne ajuta!
N-am de ce să te acuz sau să te iert dacă îți spui cinstit credința... ci mă bucur că vorbești cinstit, fără frică...

Pentru mine dovezile și minunile și cuvintele și viața lor eroică sunt mai presus decît orice canonizare făcută de oameni după interes străin de Dumnezeu... cu atît mai mult cu cît pentru ei, pentru sfinți, mărturisește Dumnezeu și Dumnezeu împreună cu omul... deci ''ce-mi poate face mie omul și atît?'' Poate omul și atît să-mi facă și să-mi declare mie sfinți ca să cred eu în ei și să mă închin eu la ei? Ar vrea, dar nu poate că dacă ar putea mi l-ar scoate sfînt și pe împușcatu' și pe Lenin și pe alții. Dumnezeu și Duhul mărturisește celor ce cred cine este sfînt și cine nu.

Iar Arsenie a cerut să nu fie dezgropat ca să i se facă astfel de analize, știa el ce știa că urmează, ci din smerenie a lăsat să se înțeleagă că nu vrea să fie canonizat de cineva căci oricum știa și el căci era prooroc că mai mult contează să fii CANONIZAT de DUMNEZEU... care e singurul care te poate mărturisi înaintea sfinților îngeri sau se poate rușina de tine înaintea lor.

Nu vreau să spun prin asta că nu primește Dumnezeu toate dreptele canonizări... le primește și deci cred că chiar sunt sfinți mulți dintre sfinții canonizați de diferite biserici creștine.

Last edited by vsovi; 05.08.2016 at 18:50:31.
Reply With Quote