Citat:
În prealabil postat de vsovi
Tu nu vezi că nu te rogi ci din necredința ta lăudăroasă ești ironic insinuînd că n-am dreptate? Nu vezi cu iar mă acuzi de: ce iad e în unii, mîndria, abisuri, răzvrătire, nemulțumire...
Ca apoi să te dai călugăr prin a-l face frate pe Ioan ca să-ți gîdîli visurile lui cu gerontocrați ''îndrăgostiți'' pe care iată că le aprecizi și tu...
Păi n-am avut dreptate în ce am scris?
Lasă deoparte necredința ta lăudăroasă la adresa credințelor mele și zi că n-am dreptate... te rog ai curajul și aplaudă perversiunile sexuale făcute de niște bătrîni fără rușine și cu tupeu în fața sărmanului frate Ioan67 aflat sărmanul în stare de febră din pricina infcțiilor contagioase.
El nici nu și-a dat seama de ce infecții păcătoase mai contagioase s-a molipsind privind la ''relația'' școlărească a doi gerontologi.
Păi dacă ai terminat Teologia... ar fi trebuit să-ți dai seama de diferența dintre dragostea de sine și cea de Dumnezeu.
Tu însă, marele teolog, iată cum te plîngi și te vaiți ca vicleanul defapt ca să mă acuzi pe mine care l-am păzit și pe Ioan și pe Bublișor de alunecările cele lungi, cît toată viața, în senzualism ''romantic''.
Mai lipsea ca cei doi babalîci să și aprins în salon cîteva lumînări roșii și să-și fi întins o masă cu tot felul de finețuri.
Credeam că ai încetat cu lamentările și josniciile și că ți-ai lămurit starea josnică de necredință lăudăroasă în care aluneci... și nu te lași, nu te lași ci persiști în ea.
Păi dacă ieri ți-ai cerut iertare și te-am iertat și văd că ți-ai schimbat și poza de profil, și mă bucur de asta, căci deschisul întîmplător al cărții nu e recomandat de ortodoxie... acum iar ți-ai amintit și iar mă osîndești așa lamentîndu-te viclean ca să scoți că eu am credință greșită?
Ce e greșit în ce cred? Păi sunt mirean din BOR și cred în plus față de tine și în celelalte 7 Trîmbițe Apocaliptice.
Dacă tu nu poți crede atunci am eu iad în sufletul și în inima mea?
Păi văd că tu ai iad dacă asta le recomanzi tu celor căsătoriți: să ajungă niște gerontocrați cu dragoste adolescentină trupească și lascivă și publică chiar în spital cînd unii sunt internați chiar pe patul de moarte.
Deci am dreptate sau nu... și nu veni iar cu lamentări și cu vaiete de parcă ai știi tu ce e în sufletul altora. Nu mai tot venii cu insinuări josnice și atacuri josnice călcînd în picioare și înfierînd cu iadul, cu dracii, cu duhurile rele, cu mîndria, cu răzvrătirea, cu neascultarea, cu sectele și cu ereticii și cu tot felul de răutăți cu care încerci să-ți auto-îndreptățești părerile (unele bune altele greșite) folosind pentru asta în demonstrații halucinante toate scripturile, toți sfinții și tot ce ai citit tu, punîndu-te împreună și zicînd așa ca și comuniștii impersonal și osînditor: noi, adică voi ăia care împreună cu Dej băgați spaima în burgheși ca să ne arăți nouă cît de bine și de mult ai învățat tu.
Te rog frumos dragă Emiliane spune ce ai de spus cinstit cu argumente dar fără să ridici tot praful și toată pulberea ca să faci un fel de furtună de nisip într-o halbă de bere. Ok?
Știi că te iubesc și știu că nu poți pricepe de ce cred eu și în Trîmbițe... dar pentru că tu nu ai plusul din credința mea, ca să mă jignești sau să mă contrazici, nu-ți adu părtași toate iadurile și toate josniciile căci aici noi nu ne jignim și nu ne acuzăm ci ne iubim și conversăm frumos și liber și nu cu voie de la tine sau cu permisiune de la voi... voi ăia teroriștii care suflați un vînt pustiitor.
Deci dragul meu Emilian, spune mai bine ce părere ai de gerontocrații respectivi. Să-i urmeze Bublișor sau nu? Am dreptate că nu? Sau ce părere Teologică ai... dar nu-i împuia capui cu luminițele colorate și cu grozăviile necredineți tale care face tot ce se poate...
Dacă nu ne iubești cu adevăart... cum crezi tu că ai putea să ne mîntuiești?
Copleșindu-ne cu citate și cu vorbire călugărească neaoșe și exagerată sau cu ce vrei tu să ne înăbuși? Ia spune dragul meu, de ce vrei să ne scoți din minți pomenind mereu tot ceea ce ți-e frică ție?
Noi nu ne temem de nimic, nu înțelegi? Nici de secte, nici de eresuri, nici de draci, nici de satane, nici de duhurile rele, nici de teroriști și de păcătoșii care se ridică la luptă, nici de noapte, nici de potop, nici de iad... nici de anateme, caterisiri, afurisiri și alte răutăți cu care ne tot ameninți și pe mine, și pe Simona și pe Bublișor și pe alții... ci noi ne temem doar de Dumnezeu ca să nu păcătuim, ca să nu jignim și să nu călcăm libertatea cuiva sau să-i înfierăm memoria colectivă cu tot felul de superstiții și nebunii. Atît.
Hai dragă Emiliane, că doar Teologia nu te lasă să mergi tot în jos pe tobogan ci ea te ajută să crezi și dacă poți să crezi și ca mine ceva în plus față de ortodoxia clasică.... de exemplu ai putea crede păcar în una din cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice... și atunci ți-ai face o mai bună pregătire pentru întîlnirea cu Dimnul Iisus Hristos.
|
Vad ca vrei sa-l faci praf pe Igor.
Dar am si eu o obiectie: cine l-a canonizat pe Arsenie Boca de-l numesti sfant si prooroc? Ce-ar fi sa ne aducenm toti cate o lista cu sfinti canonizati de noi insine si sa umplem Biserica de asa-zisi sfinti dintre care unii credeau in reincarnare si pictau eretici pe peretii bisericii. Nu vreau sa deschidem o polemica, chiar te rog nu, doar atat te rog, pana nu va fi canonizat te rog nu mai face prozelitism in Biserica, pentru ca eu, si foarte multi altii avem alta viziune asupra credintei ortodoxe. Asa as avea si eu cateva nume de duhovnici mari, cu lucrari importante in teologie si cu harisme(unul dintre aceste nume este marele teolog Dumitru Staniloae) caruia insasi Biserica ii recunoaste meritele in tara, dar renumele lui a ajuns si in strainatate, fara sa-l numeasca sfant, desi multi il considera sfant. Ori tocmai c ei mai mari teologi romani au dat marturie despre inselarea lui Arsenie Boca, fara insa a bate toaca. Deci daca nu vrei sa starnesti polemici, te rog nu mai numi sfinti decat pe cei canonizati. Eu am avut duhovnici teologi recunoscuti, dintre care unul plin de har care a facut multe minuni in viata si dupa moarte.Dar nu as indrazni sa-l numesc "sfantul Cutare".
Un alt exemplu este si Pr.Sofian Boghiu, despre care se vorbea in taina(atentie deci) ca ar fi avut multe intalniri cu Maica Domnului.Dar ucenicii lui niciodata nu au facut tam-tam despre sfintenia lui, desi a facut multe minuni, iar cei care se spovedeau la el erau ajutati de un mare har, datorita rugaciunilor parintelui.
Despre Arsenie Boca insusi Dumitru Staniloae a spus ca l-a dezamagit profund.
Lui Arsenie Boca nu i se cunoaste duhovnicul,nu a dat nimeni marturie ca i-a fost duhovnic( ceea ce nu este admisibil in ortodoxie), apoi a fost caterisit( el insusi a spus unei maicute ca a fost "dezbracat de haina" si ca nu a mai fost primit in manastire decat ca magazioner).S-a lepadat de calugarie.
Iarta-ma daca te lezez cu ceva, dar nadajduiesc ca nu esti si tu cuprins de idolatria fata de om. Sa avem rabdare pana la canonizare, stie Dumnezeu cand sa trimita semn.
Inca o data, iarta-ma!
Doamne ajuta!