În prealabil postat de vsovi
Care este neadevărul dragă Simona? Te rog să fii mai explicită cînd ''găsești'' astfel de insinuări și acuzații.
ARGUȚÍE s. f. (Livr.) Argumentare sofistică bazată pe fapte nesemnificative sau nesigure; subtilitate exagerată în argumentare
Păi are legătură căci vorbeam de canonizări făcute de biserică așa ca instituție și îți spuneam că evreii îl consideră pe Domnul Nostru Iisus Hristos un rătăcit, un blasfemiator, un eretic al credinței lor deci nu e canonuizat în credința lor ca fiind un sfînt în ciuda tuturor celor pe care le-a făcut pentru ei. Despre ce blasfemie nu-ți vine să scrii? Păi ei au susținut că El blasfemiază și de aia l-au răstignit. Nu știu ce e în mintea ta și cum citești tu postările mele, în ce cheie.
Si in credinta noastra ortodoxa, Domnul Iisus este canonizat ca sfant? De unde ti-a venit aceasta idee suprarealista?
De ce să nu-l compar? Nu înțeleg de ce te deranțază... pentru numele lui Dumnezeu. Deci de ce te deranjază? Dar cu cine să-l compar? De ce nu e bun argumentul? Păi amîndoi, și Domnul Iisus și păr. prooroc Arsenie Boca
au dus o viață sfîntă, smerită, au făcut proorocii care s-au împlinit și au făcut multe minuni tainice și au fost prigoniți de sistem. Pt. tine nu e bun un astfel de argument în vederea canonizării lui A.B.? De ce? Sau poate că pentru tine o comparație a oricui cu Domnul Iisus este o blasfemie... De ce?
Pai tocmai asta est problema voastra, ca il mpuneti pe Arsenie Boca in locul lui Iisus Hristos, nu mindu-l Sfantul Ardealului. Nu exista decat un Sfant al Ardealului si al Bisericii intregi: Domnul Iisus Hristos, Unul Sfant, Unul Domn.
Cum adică să renunț la argumentul ăla... păi e clar că l-au denigrat oamenii sistemului și că la insistența lor a fost caterisit o vreme deci a fost prigonit chiar și din oamenii sistemului înfiltrați în BOR sau din cei care au semnat colaborare cu sistemul comunist și ascultau de ordinele lor, dar n-am dat nume cum insinuezi tu. De ce îi pui pe toți în contra argumentelor mele? Păi și Ilie Cleopa sau Arsenie Papacioc sau alții au făcut pușcărie politică și au fost prigoniți... n-am susținut că cei despre care scrii tu semnaseră colaborare cu regimul comunist dar au fost alții destui.
Eu nu am vorbit de denigrari, ci de falsa lui ortodoxie.
Păi eu susțineam tocmai că cei despre care vorbim sunt și mucenici creștini și eroi în lupta cu sistemul comunist de tristă amintire, ducînd ei lupta lor cea bună fără compromisuri, fără colaborări, fără delațiuni și fără semnături cu securitatea pentru a accepta să fie informatori.
Neadevăru lui Arsenie Boca? Încă așa ceva n-am mai auzit. Tu crezi că e cineva care minte cu interes atunci cînd mărturisește despre minunile la care a asistat? Păi sunt oameni care au fost vindecați și ei spun exact ce li s-a întîmplat. Tu negi mărturisirile oamenilor? Păi acei oameni nu erau ucenici ai părintelui ca să aibă vreun interes ci oameni care au au fost să-i ceară binecuvîntare și vindecare și care au primit și s-au vindecat. Mărturiile astea îți vorbeau ție despre NEADEVĂRUL lui Arsenie Boca? Nu știu despre ce vorbești, așa că te rog să clarifici.
Nu cred ca esti in stare sa discerni adevaratele minuni, de falsele minuni. Oamenii profani cred orice le-ai spune, cred si in scamatorii. Eu nu cred in ce spune ba baVeta, ci in ce ne invata sfintii despre falsele minuni si vedenii. Iar la acest capitol, A.Boca nu a trecut testul.
Cum să nu știu, este pe net, poți găsi picturile de la Drăgănescu.
Păi fiindcă l-a prigonit toată viața lui ca la final să-l omoare prin otrăvire.
De unde stii? Cine a dat marturie? Numele, credinta si recomandarile din partea unui preot de buna credinta.
Păi de unde știi tu dacă respectivii aparținînd de catolicism sunt sau nu sunt sfinți? Păi pentru catolici iată că ei sunt declarați sfinți chiar dacă îi neagă sf. Ignație Brancianinov considerîndu-i eretici... Și unde i-a pictat A.B. pe respectivii cu aureole?... că asta nu am auzit.
Gasesti pe net icoanele acelor eretici purtand aura de sfinti, exact asa cum apar ei pe peretii bisericii de la Draganescu.
Păi pentru catolici, sfinții ortodocși de după marea schismă sunt socotiți eretici așa cum e și pentru ortodocși cînd vorbesc despre sfinții catolici de după schismă... deci numai Domnul poate să se pronunțe la așa ceva și dacă A.B. nu s-a încumetat să le nege catolicilor sfinții lor, te încumeți tu? Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.?
Asta tocmai ce spuneam ca se numeste argutie, sau daca nu intelegi, atunci mai explicit este vorba despre erezie. Nu trebuie sa ma crezi pe mine, ci pe sfinti si unul dintre ei scrie negru pe alb chiar despre ereticii din discutie, si acesta este Sfantul Ignatie Briancianinov.
Duhul sfînt nu ne învață să judecăm pe nimeni. Deci pe AB asta l-a învățat!
Unde ti es pare ca judecam pe cineva? Noi judecam dreapta credinta, fara de care nu se mantuieste nimeni. Cat despre sfintenie? Fara dreapta credinta? Visezi?
Te rog, NU mai incurca borcanele.
Pentru tine sfintele proorociri din pictura de la Drăgănescu sunt o urîciune? Păi toate picturile sunt Adevărate și toate s-au împlinit și se împlinesc. Ai văzut acolo nava spațială Discovery și telefonul mobil pictate cu zeci de ani mai înainte de a apare exact așa și a le vedea toată lumea exact așa? Dacă tu nu știi citi picturile respective asta nu înseamnă că sunt o urîciune.Acolo e un adevăr pictat ca să poată vedea și înțelege oricine. Tu se pare că îl urăști pe A.B. De ce? Cine te-a învățat să-l urăști? Ce ți-a făcut ție rău sau altora?
Cand vei parasi erezia in care ai cazut, vorbim si despre "proorociile" de la Draganescu.
Păi AB era creștin ortodox veritabil deci cum ar putea el susține altă învățătură față de BOR? Asta e o forțare logică de-a ta... că dacă și cu parcă atunci musai eu susțin ceea ce ai dedus tu complet aiurea ca să mă înneci.
Cine-i Daniil Stoienescu și despre ce manuscrise scrie el? Păi poate că studia AB despre tot felul de credințe cu care se confrunta căci intraseră astfel de idei în România, dar asta nu înseamnă că el propovăduia așa ceva ci înseamnă că el se lupta cu învățăturile metempsihotice a călugărilor indieni însă dacă ar fi crezut în ele atunci se făcea călugăr budist și nu călugăr creștin-ortodox. Eu am citit din cartea lui AB Calea Împărăției scrisă și semnată de AB și este foarte bună pentru ortodocși. Astea sunt mesajele lui de la Dumnezeu pentru oameni, ce a scris el pentru noi cum e Calea Împărăției și nu tot felul de însemnări și notițele din care învăța el pentru medicină sau își nota tot felul de idei din alte credințe cu care defapt se confrunta și se lupta. PS Daniil Stoenescu a scris numai de bine de AB și nu de rău.
Ia , vezi, cine era Daniil Stoienescu?
Nu, desigur ca nu propovaduia in gura mare credinta lui, dar nu iese fum fara sa faci foc. Si astazi sunt extrem de multi care dau marturie de ratacirea lui, nu din auzite, ci din cunoastere nemijlocita.
Ceea ce a ajuns la voi, idolatrii lui A.Boca, este o poveste frumos redactata, pe care o credeti fara sa va intereseze daca este adevrat sau nu.
Păi dacă nu-l crezi sfînt pe duhovnicul tău atunci de ce-l asculți? De ce-l urmezi? Dacă nu crezi în el că e omul lui Dumnezeu atunci ce anume te face să-ți lași viața în mîinile lui?
Și pînă atunci tu îl crezi păcătos? Păi dacă e păcătos așa cum îl crezi tu pînă atunci, pînă la canonizare, atunci oare nu te va duce el în groapă? Orb pe orb și păcătos pe păcătos unde vor ajunge urmîndu-se unul pe altul? Dumnezeu ne-a cerut să urmăm lui Dumnezeu și sfinților și nu ne-a cerut să urmăm păcătoșilor pe care îi credem păcătoși.
Il cred pacatos? Pe cine, frate?
Ori tu, crezandu-l sfant pe A.Boca, esti atat de sigur ca nu vei cadea in groapa? Cine ti-a garantat?
Lasa-mi duhovnicul in pace, ca nu a pus nimeni problema sfinteniei lui.Duhovnicul tau e sfant? Sau e mort? Caci A.Boca vorbea si cu mortii, avand ca duhovnic pe Sfantul Serafim de Sarov. Nu stiu cum se face, ca Arsenie Boca le facea toate ortodox, dar numai pe dos si altfel decat toata Biserica si invatatura crestina.
Deci ai o părere bună despre duhovnicul tău, practic tu crezi că e mai sfînt ca tine și de aia îl asculți. Ok. Cred că faci bine.
continuarea mai jos
|