Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Pai tocmai ce pusasem :) citatul din Scriptura :
Așa a murit Saul pentru nelegiuirea sa pe care o făcuse el înaintea Domnului, pentru că n-a păzit cuvântul Domnului și pentru că a întrebat și a cercetat o vrăjitoare
Și nu a cercetat pe Domnul. De aceea a și fost el omorât și domnia a fost dată lui David, fiul lui Iesei.
E incredibil cum dupa ce spui ca Sf. Grigorie nu-i Sf. Vasile ca sa-l crezi, acum spui ca Sf. Vasile nu-i Sf. Augustin si ca ala care a trait mai tarziu a dres-o.
''Când mintea, semețindu-se, încetează să întrebe, prin cuvenita cercetare, pe Cuvântul dătător de învățătură, care a uns-o împotriva patimilor, despre cele ce trebuie să facă și să nu facă, cade în chip sigur sub puterea patimilor din pricina neștiinței. Acestea, despărțind-o treptat de Dumnezeu, o fac să se întoarcă în vreme de strâmtorare spre draci și să-și îndumnezeiască pântecele, vrând să primească de la acestea mângâiere în necazuri. Să te încredințeze despre aceasta Saul, care neluând în toate pe Samuel ca sfetnic, este dus cu sila la slujirea idolilor și întreabă de sfat pe vrăjitoarea ventrilogă, ca pe un Dumnezeu'' - Sf Maxim, care a trait dupa Sf. Augustin, deci a dres-o iar. 
|
Nu te mai lua de mine aiurea ca să mă scoți ce?
Citat:
E incredibil cum dupa ce spui ca Sf. Grigorie nu-i Sf. Vasile ca sa-l crezi, acum spui ca Sf. Vasile nu-i Sf. Augustin si ca ala care a trait mai tarziu a dres-o.
|
Da, asta spun și nu e de rîs și ți-am arătat de ce spun
asta, care sunt argumentele.
(Întîi ai venit cu sf. Grigorie, apoi am citit din el și ți-am combătut ce zicea cu sf. Vasile, apoi am văzut că și sf. Vasile zicea ca el și am văzut că sf. Augustin zicea invers, deci am căutat să înțeleg unde-i dreptatea și ți-am arătat de ce cred că e acolo unde am arătat... Dacă tu vii să te distrezi... ce vrei să susții defapt? Că tu nu crezi în NIP, asta știu. Vrei să te îndreptățești folosindu-te de sf. Vasile cel mare? Păi el crede în NIP așa ca mine.
Mai bine mai citește odată ce am scris că e bine și drept ce am zis... tu umblii cu cioara vopsită ca să ce? Ca să-ți bați joc de NIP?
Încetează cu prostioarele căci în opinia mea dilema este rezolvată deci frecarea mai departe pe subiect este doar tăierea frunzelo rla cîini sau ungerea școlii cu slănină ca s-o mînce cîinii.
Nu-ți mai răspund la încercările tale de a bate pasul pe loc sau de a mă tîrî îndărăt... acolo unde tu nu vrei să pricepi.
Dacă n-ai priceput ce am scris foarte clar, atunci mai citește tu încă odată și dacă nu eșți mulțumit de rezumatul meu atunci pune-te și fă tu un rezumat mai bun și atunci te vedem pe tine de ce ești în stare... însă că să te tot iei de mine aiurea, asta ține de arici pogogonici și nu de un forum de oameni buni care se iubesc unii pe alții.
Ar trebui să reții din citatele tale doar atît cînd te iei de mine sau de NIP:
Citat:
''pentru că n-a păzit cuvântul Domnului''
''Când mintea, semețindu-se, încetează să întrebe, prin cuvenita cercetare, pe Cuvântul dătător de învățătură, care a uns-o împotriva patimilor,
|