View Single Post
Vechi 07.09.2016, 15:40:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Si spun asta , deoarece stiu ce inseamna sa-ti iubesti sotia cu adevarat!
De unde stii, ai fost casatorit in alta viata cu o sotie care te-a inselat, dispretuit, etc. si totusi ai ramas langa ea, din "iubire"?

Citat:
-Cu frumusetea fizica v-am explicat cum este!
Da, stiu, trebuie sa fie "scanteia" ca sa se aprinda "motorul" (citat).
Dar nu ne-ai spus ce se intampla cand dispare scanteia, o sa ti se aprinda motorul dupa alta (fie ca si distractie, nu neparat relatie inlocuitoare) sau ai sa inghiti in sec pentru un principiu care acum o sa ti se para prea abstract?

Citat:
-In cazul acelor oameni (ca sunt si barbati si femei), care se casatoresc in functie de averea sau posibilitatile financiare ale sotului sau a sotiei, este evident ca acei oameni gresesc, si nicioadata nu am fost, nu sunt si nu voi fi de acord cu asa ceva!
Ca si cand ti-ar cere cineva parerea.
Evident ca viitoarea sotie foarte probabil itii va scana buzunarul, dar nu o sa-ti zica asta in fata, gen "nu e rau, dar m-as fi casatorit cu unul mai dotat financiar daca as fi avut cu ce sa-l impresionez".

Dar s-ar putea in schimb sa observi ca e mai "permeabila" si mai "permisiva" dupa un cadou mai consistent, ca i se pare normal sa platesti doar tu cheltuieli comune, si ai sa zici "ok, asa sunt femeile" si "bine ca am de unde".
Mai tarziu, ai sa intelegi ce inseamna asta si care sunt costurile reale.

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
-Presupunerea dumneavoastra ca in timp unul din soti si-ar putea schimba caracterul, si sa devina asa cum spuneti dumneavoastra, este de genul zicalei daca va cadea drobul de sare!
Analogie tampita, pentru ca in cazul drobului de sare evident, copilul putea fi luat de acolo si problema disparea, pentru asa ceva nu exista masuri adecvate.

Ce garantie ai ca celalat nu-si va schimba caracterul sau felul de a fi in rau, peste limitele tale de acceptabilitate ?

Daca pentru tine poti sa spui ca sigur nu va fi asa (desi tot din inconstienta) ai macar un minim control asupra situatiei.

In ceea ce il priveste pe celalat, n-ai de unde sa stii sau cum sa controlezi aspectul asta.

Oamenii nu de putine ori se plictisesc sau cum se zice "li se uraste cu binele" sau de ce nu, aspira "la mai bine" si daca mai au si un anturaj prost (care iarasi, nu-l poti controla) incep sa faca alegeri gresite.

Citat:
Acuma nimeni nu are talente de mama Omida (daca dumneavoastra puteti prevedea ce va fi in viitor, atunci va rugam sa ne spuneti si noua), insa nu mi se pare normal a ezita a ne casatori cu o persoana iubita de sex opus, numai din cauza starii de teama ca nu stiu ce s-ar putea intampla in viitor.
Evident, este necesara o cunoastere inainte de casatorie, o perioada de a cunoaste omul respectiv, insa nici sa nu ne casatorim, de teama ca sotul sau sotia s-ar putea schimba (ca si caracter si mod de comportament) in viitor!
Nu asta era ideea ci sa lasi deoparte discursurile delirante despre iubire care exclud tocmai posibilitatea asta vorbind de "la bine si la rau" ca si cand "raul" nu s-ar putea intampla niciodata.

Tocmai raspunsul tau arata ca de fapt si de drept nu esti dispus sa iei in calcul varianta nefericita si daca se intampla, ei bine..n-ai un raspuns pentru asa ceva decat probabil ceva gen "mi se pare normal ca doi oameni care nu se mai inteleg, sa se desparta".

Last edited by AlinB; 07.09.2016 at 15:52:48.
Reply With Quote