Citat:
În prealabil postat de CristianR
Uite asta-i problema cu etichetele: că vor să-l definească pe om după niČte particularităČi Či nu mai vezi ce-i bun în el. Dincolo de ideile lui ciudate Či persistente, vsovi scoate niČte cugetări admirabile. Dacă omul ar fi trăit cu vreo 10 secole mai devreme Či noi l-am fi citit azi, l-am fi apreciat cu siguranČă mai mult.
|
Nu te lasa sedus de aparente.
Ai manca dintr-un butoi de miere in care cineva a varsat "doar" o lingura de rahat?
Citat:
Cred că Dumnezeu ne-a alcătuit astfel încât niciunul dintre noi nu poate cunoaČte adevărul întreg, ci pe bucăČele, Či avem nevoie de toČi pentru a avea o imagine cât mai fidelă. Dacă ne folosim de âînČelepciunea de a discerne binele de răuâ, reuČim să dăm deoparte ceea ce este Čubred în gândirea unuia Či să luăm ce e bun. AlČii, la rândul lor, vor da la o parte ceea ce e găunos la noi Či vor păstra ce e bun.
|
Hai ca nu suntem chiar atat de lipsiti si neintelepti incat taman "intelepciunea" dintr-o secta ca NIP + fantezii cosmologice cu pretentii de autoritate sectara ne lipseau.
Citat:
Mă gândeam, spre exemplu, la P.S. Longhin, care poate fi considerat un sfânt pentru dragostea concretizată pentru sutele de copii care-l numesc tată; dar, din nefericire, adoptă o poziČie cam separatistă faČă de Biserică.
|
Omul are fondul bun, doar o cadere de moment, in cazul lui vsovi taman pe dos, esenta e gaunoasa.
Citat:
Sau părintele Iustin Pîrvu - duhovnic deosebit, dar cu simpatii legionare. Či tot aČa - fiecare cu luminile Či cu umbrele lui.
|
Nu stiu cat a avut el simpatii din asta si cat altii s-au folosit de el pentru a prezenta lucrurile in felul asta.
Citat:
Eu cred că, dacă suntem căutători ai luminii, asta e ceea ce vom lua de la fiecare.
|
Nu si cand "lumina" scoate si fum gros, inecacios.