![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Uite asta-i problema cu etichetele: că vor să-l definească pe om după niște particularități și nu mai vezi ce-i bun în el. Dincolo de ideile lui ciudate și persistente, vsovi scoate niște cugetări admirabile. Dacă omul ar fi trăit cu vreo 10 secole mai devreme și noi l-am fi citit azi, l-am fi apreciat cu siguranță mai mult.
Cred că Dumnezeu ne-a alcătuit astfel încât niciunul dintre noi nu poate cunoaște adevărul întreg, ci pe bucățele, și avem nevoie de toți pentru a avea o imagine cât mai fidelă. Dacă ne folosim de „înțelepciunea de a discerne binele de rău”, reușim să dăm deoparte ceea ce este șubred în gândirea unuia și să luăm ce e bun. Alții, la rândul lor, vor da la o parte ceea ce e găunos la noi și vor păstra ce e bun. Mă gândeam, spre exemplu, la P.S. Longhin, care poate fi considerat un sfânt pentru dragostea concretizată pentru sutele de copii care-l numesc tată; dar, din nefericire, adoptă o poziție cam separatistă față de Biserică. Sau părintele Iustin Pîrvu - duhovnic deosebit, dar cu simpatii legionare. Și tot așa - fiecare cu luminile și cu umbrele lui. Eu cred că, dacă suntem căutători ai luminii, asta e ceea ce vom lua de la fiecare.
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Ai manca dintr-un butoi de miere in care cineva a varsat "doar" o lingura de rahat? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 23.09.2016 at 12:31:38. |
|
|||||
|
|||||
![]()
Foarte bine, dar de ce nu aplicați sfatul acesta fără pile și mituiri și fără interese străine de Dumnezeu? De ce pentru unii sunteți mumă și pentru alții ciumă?
Citat:
Dar tu ai mînca dintr-un butoi de rahat în care cineva a vărsat o lingură de miere? Judecățile pripite și nedrepte și etichetările și osîndirile și denigrările și călcarea poruncilor Domnului sunt butoiul de rahat al inchiziției ''ortodoxe''... în care se aruncă cîte o linguriță de miere care este iluzia că ai fi apărătorul ortodoxiei sau catolicismului sau al valorilor. Chiar nu vrei să vezi ce faci? Păi mînci... bătaie... și nu de la mine! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
și nu ucid cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc în calea mea în flori, în ochi, pe buze ori morminte. ''Lumina'' altora sugrumă vraja nepătrunsului (Cuvîntul) ascuns în adâncimi de întuneric, dar eu, eu cu Lumina mea sporesc a lumii taină - și-ntocmai cum cu razele ei albe luna (semisferică) nu micșorează, ci tremurătoare mărește și mai tare taina nopții, așa îmbogățesc și eu întunecata zare cu largi fiori de sfânt mister și tot ce-i neînțeles se schimbă-n neînțelesuri și mai mari sub ochii mei - căci eu iubesc și flori și ochi și buze și morminte. (Lucian Blaga) Deci nu-s eu de vină dacă tu te înneci cu fumul din Templu și dacă apoi susți că de aia te-ai înnecat că e ''lumină''. Nu poți da vina pe lumină dacă tu însuți te-ai înnecat cu un ''măr'' primit de la mama vitregă, regina care spune cu glas sugrumat de pismă: '' oglindă oglinjoară cine e cea mai frumoasă din țară?'' Iar oglinda fermecată răspunde: Verginica! Last edited by vsovi; 23.09.2016 at 14:44:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Bre, credeam ca te-ai mai lecuit de povestile lungi, gaunoase, care nu le citeste nimeni.
|
|||
|
|||
![]()
Bre, singurul care ar trebui sa scrie romane aici este Ioan din 67 care a făcut armata cu Dumnezeu la Mizil.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar pentru AlinB și pentru tine se pare că o pagină A4 e cît un roman. Așa mi se pare și mie cînd sunt obligat să citesc ceea ce nu-mi place. Eu nu vă oblig să citiți ce scriu sau tot ce scriu. Nici n-aș avea cum chiar dacă aș vrea. E greu deci să rabzi și să citești tot ce nu-ți place și să stai să asculți tot ce zice cel cu care dialoghezi... e greu și ți se pare că ești obligat să citești toată ideologia partidului ateist cînd nu ai tu vreun interes ci el... cel cu care te-a pus Domnul să stai de vorbă. Cînd însă ai tu mintersul care poartă fesul să vezi ce repede citești tototot. Un roman de sute de pagini ți se pare o foaie A4 și o foaie A4 ți se pare un singur rînd. Cum deci credeți voi că toți deținuțiții de lux au devenit în cel mai scurt timp niște mari scriitori de lucrări științifice? Last edited by vsovi; 26.09.2016 at 19:02:28. |
|
|||
|
|||
![]()
10 farfuri cu mancare arsa ny sunt mai bune ca o singura farfurie cu mancare arsa.
Doar risipa e si mai mare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu nu vezi cum găunoșenia (gaura ta din lectura întreagă a celor cu texte mai lungi) te trădează? Păi mereu vrei pentru ea ca alții să scrie mult mai puțin ca să nu te mai simți vinovat și cu musca pe căciulă cînd dai impresia că ești atît de activ... deși citești maxim un singur rînd de la cei cu care conversezi. Știi tu că nu se merită. Se pare că ești foarte activ și cu mii de mesaje însă iată că ai multe găuri... de lectură în conversație. Mereu te plîngi că nu poți citi ce scriu alții invocînd că și așa nu citește nimeni, așa ca tine, mai mult de un rând... crezînd că toți suntem după chipul și asemănarea... patimii tale: lenea genială dar foarte activă. Deci iată unde era gaura și găunoșenia cu care încerci să fixezi idei... altora despre mine! Era la tine în Copăcel dar mi-o aruncai mereu mie în pomi de parcă aș scrie eu fără miez sau fără conținut. Oare cu ce crezi că ar trebui să-ți umpli golul din conținutul pe care nu-l poți citi? Cu ce idei fixe pe care singur ți le fixezi? Ideile fixe sunt bune cu condiția să nu fie găunoase... adică lipsite de Adevăr. Multe idei fixate par adevărate din pricina că sunt fixe însă dacă le cercetezi o să-ți dai seama că sunt superstiții găunoase. Superstițiile găunoase sunt făcute să umple niște lipsuri din educația creștină a unui om. O bîrfă fixată din răutate poate ține locul unui sentiment curat bazat pe Dreptate și Adevăr. Bîrfele par adevărul... ortodox. Deci de ce nu căutați voi Adevărul... Adevărat? Last edited by vsovi; 26.09.2016 at 18:34:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Oare ce-i poti reprosa ca duhovnic deosebit?
|
||||
|
||||
![]()
Nu de reproșat, ci de apreciat era vorba.