View Single Post
Vechi 17.10.2016, 09:43:11
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
.... Fratilor, sunt cel mai prost bucatar din lume!
In afara de omleta, ceai si cafea - nu ma pricep sa fac nimic comestibil la aragaz sau in jurul lui...! Nici macar laptele fiert nu-mi iese; mereu ard oala iar cand n-o fac, totusi (urmare a unei vigilente extreme), sunt lac de sudoare si indispus pentru toata ziua...
Ce-i de facut?
M-am gandit ca, poate, or mai fi alti nefericiti ca mine sau, poate, ca unora dintre baietii de pe forum le-o placea sa gateasca; ori poate au experienta in mestesugul culinar si ar dori sa ajute un semen aflat la necaz...
Ati dori sa lasam deoparte, cand si cand, diferentele de opinie in cestiuni doctrinare sau de alta orientare filosofica si sa impartasim din ale gatitului?
Pe vremuri mai schimbam impresii pe tema asta (si chiar in privinta gradinaritului) cu Ovidiu si cu CristianR.
Astazi poate ca sunt si alti doritori!

P.S. As vrea sa termin, deocamdata, mancarea de gutui pe care am inceput-o acum o ora. Singurul rezultat pana acum e ca am rupt un cutit, am umplut de ulei aragazul (nu stiam ca gutuile proaspat spalate nu se pun direct pe uleiul incins...), am ars gutuile (in carte zicea sa fie "rumenite") si am murdarit juma de bucatarie... Mai mult, am spalat cana in care pusesem ulei peste gutuile din chiuveta si asta mi-a complicat serios munca: a trebuit sa separ clabucii de la samponul de vase de mireasma gutuilor...
Urmeaza partea cea mai grea: cum sa transform zaharul alb ca neaua, in caramel?...

P.P.S. E necesar sa cumpar prosoape noi? carpele de pe calorifer sunt deja inutilizabile...

P.P.P.S. Fetelor, nu ne lasati va rog! Iertati badaraniile noastre trecute (si viitoare) si dati-ne o manuta (delicata dar priceputa) de ajutor!

Cu multumiri,
un bucatar netalentat dar care nadajduieste inca.

Cu faina este chestie de...chimie :)
De fapt,cam toata bucatariseala este fizica si chimie organica, ce sa mai :)

Ca sa nu faca cocoloase,faina se amesteca NUMAI cu apa rece iar apa se pune treptat cu picatura.

-Caramelul este de dorit sa se faca cu unt ,altfel doar cu apa si zahar este casant,greu de manuit si sparge si dintii-atentie!

Despre mancarea de gogonele...chiar ???
Eu as gasi-o de-a dreptul otravitoare! Plantele astea din fam.solanacee sunt mai controversate ,unii nutritionisti nu le recomanda deloc,altii doar in masuri foarte moderate si in tot cazul foarte coapte,pt ca atunci cand sunt verzi,in crestere, contin solanina in cantitati periculoase.

http://sanatate.bzi.ro/cartofii-si-r...-pericol-10913

Da,veti spune dar toata lumea consuma gogonele murate...ei,asta-i alta treaba! Prin procesul natural de fermentare ,solanina este neutralizata.

Mancare de gutui? De ce? Cui ii place ? :))))
Mie nu mi-a placut nicioadata,mai ales cu carne cum faceau ai mei.Mai bine faceai gem pt iarna,este mult mai aromat si placut.

Tare mi-as fi dorit sa fim vecini ,sa te pot ajuta,am atata timp la indemana :)

Vecinii de aici,ma tin la mare respect pt ca sun la usa lor cu tot felul :)
Vecina din stanga chiar mi-a propus cu mare solemnitate ca ma angajeaza pt masa de sarbatori (trebuie sa gatesc pt o familie simandicoasa de 6+).
Mare scofala!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 17.10.2016 at 10:11:14.
Reply With Quote