Citat:
În prealabil postat de CristianR
Inclusiv a lagărelor, din nefericire, care nu sunt decât o expresie a urii și a disprețului sădit în inimile noastre de diavol prin diferiți intermediari, dar nu fără acordul nostru.
|
Ai spus foarte bine ca in inimi. Pentru ca iata, din nou si din nou, ca mai mereu oamenii nu stiu sa isi citeasca in inimi! Si iau de bun doar ce le trece prin minte.
Dar daca ar vedea ce li se misca in inimi poate ar avea alt discurs, alta activitate mintala, alte simtaminte.
Cristian, eu cred ca orbirea rationalista care precede cam toate macelurile sociale se afla tocmai in incapacitaeta de a citi in propria inima.
Asta-i nenorocirea rupturii dintre minte si inima: devii orb fata de propria alcatuire care, din nefericire, isi are izvoarele chiar in inima.
Fata de inima, mintea e adeseori o papusa de paie. Ce-i drept, care pare destul de vie/autentica/lucratoare. Iar noi mizam pe ea (pe maimutoi!) si de aici nenumarate neintelegeri, de sine si de altul.
Nu intamplator Biserica recomanda curatirea inimii, mai intai, prin slujirea umilita a mintii...