Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2016, 21:41:30
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Sper să putrezesc într-un eurolagăr imediat ce va începe războiul, spre deosebire de unele guri știrbe care împrăștie mierea cntrafăcută a "ceea ce vrea stăpînul să audă/citească" sau, spus cu termeni la modă, "corectitudinea politică", doar ca să o ducă bine.
Să ne ferească Dumnezeu de războiul pe care-l anticipezi. Dacă, însă, va fi, mă tem că mai degrabă cei pe care îi numești sorosiști sau oportuniști [bruxellezi] au mai mari șanse de a avea o soartă nefericită. Constat în ultima vreme o amplificare a urii față de aceștia, alimentată, din păcate, tocmai de motoarele propangadistice ale „naționaliștilor” care macină țara pe dinăuntru cu sistemul lor mafiot în care nu supraviețuiesc decât oportuniștii, hrănindu-i pe cei mulți cu „adevărurile” și teoriile lor toxice. Tocmai pentru că au ca roade ura și suspiciunea ar trebui să dea mai mult de gândit.

Dacă va fi rău, este posibil ca istoria din jurul ultimului război mondial să se repete, într-o formă diferită, bineînțeles, însă având consecințe la fel de rele pentru România, ca și atunci. Îmi doresc să nu se reactiveze „sfânta ură” ca motor al schimbărilor și reașezărilor.

Totuși, până nu vom învăța noi să gândim cu îngăduință (dacă nu chiar cu dragoste) unii față de alții, nu vom fi creștini și nu vom putea spera la o lume mai bună. Pentru că ea nu poate fi decât așa cum o facem noi. Iar gândurile noastre stau chiar la temelia a tot ce construim. Inclusiv a lagărelor, din nefericire, care nu sunt decât o expresie a urii și a disprețului sădit în inimile noastre de diavol prin diferiți intermediari, dar nu fără acordul nostru.

Last edited by CristianR; 23.10.2016 at 21:57:41.
Reply With Quote