Citat:
În prealabil postat de AlinB
3 milioane nu ajung?
Se pare ca nu, nici macar pentru presedintele lor..
|
Intreb fara urma de ironie sau altceva asemenea, ci pur si simplu cu gandul la aspectul tehnic al strangerii de semnaturi. Deoarece un numar atat de mare de semnaturi este, in primul rand, o reusita de ordin tehnic. Admirabila, as zice!
Coalitia pentru familie este o asociatie putin cunoscuta de mine... Din cate am vazut si eu, e formata din tot felul de oameni... E firesc sa nu devin, cumva, vreun fan al lor doar pentru ca au compus cu abilitate (ca sa evit vreun termen ce poate fi considerat rautacios) un fel de imn si sa ma las sedus de argumentele lor inaltatoare (in fapt, pentru gustul meu, mai sincer as fi daca le-as numi demagogice, in buna traditie de-a noastra) si de "platforma-program". Sper ca am dreptul sa le cercetez in felul meu, asa cum pot si doresc, fara sa dau socoteala nimanui pentru asta. Sau nu am?...
Cum s-au strans, deci, aceste semnaturi? In cateva luni, pe tot cuprinsul patriei si nu numai.
Care a fost procedeul folosit? Care o fi rata de incredere (asa, la bunul simt, intreb si eu ca intre prieteni nu altfel) in reprezentativitatea (nu zic validitatea) semnaturilor respective.
Imi amintesc ca la Revolutie a iesit un numar urias de oameni in strada... Dincolo de frica, s-a spus ca speranta si alte valori morale care fusesera inabusite in comunism au scos pe oameni in strada. Si apoi a urmat ce a urmat iar azi zicem ca nu a fost Revolutie, ci Lovilutie. Imi amintesc cum se straduiau Iliescu si alti faurari sa ne convinga ca a fost Revolutie...
Ca unul care am iesit impreuna cu alti romani in decembrie 89, pentru libertate si democratie, am devenit prudent (sper ca mi se ingaduie aceasta!) cand e vorba de numar mare de oameni. Exceptind pe suporterii din Arena, cand joaca Nationala...:)
Deci poti sa precizezi in ce mod au fost stranse 3 milioane de semnaturi?
Si daca e ceva care ar putea fi comentat (nicidecum pe linia ne-legalitatii), de exemplu privind categoriile cele mai numeroase de semnatari - tineri, cumva? batrani? etc.
Multumesc frumos!