View Single Post
Vechi 29.10.2016, 16:29:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Alin, iti reamintesc ca si crestinismul si Ortodoxia si Biserica - sunt pentru oameni si din oameni. Dumnezeu nu S-a intrupat pentru crestini sau pentru ortodocsi, ci pentru oameni pe care i-a dorit crestini si ortodocsi. Adica in comuniune reala cu El.
Din pacate, oamenii nu binevoiesc mereu sa traiasca impreuna cu Domnul. Dar asta e alta poveste.
Deocamdata iti aduc aminte (si te rog sa ma ierti de indrazneala) ca Hristos iubeste pe toti oamenii si voieste ca mai intai sa fim oameni si apoi crestini. Un crestin fara omenie e ca inelul ala din ratul porcului. Ti-a explicat vsovi pe alt topic cum vine asta.
Asa ca lasa muscaturile si, daca ai ceva de facut pentru oameni, oricat ar fi ei de pacatosi (sau chiar cu cat sunt mai pacatosi, adica mai cazuti intre spini), fa asta cu omenie. Poate, intre timp, asa devii si nitel crestin.
Nu-l citesc pe vasovi, de fapt ma mir ca se mai gaseste vreo unul sa-l citeasca, in afara de un caz asemanator..dar poate or fi mai multe, mai stii?

Deci cu alte cuvinte, avem de aface cu un alt asalt de genul "eu sunt pentru toleranta" si "nu sunt de acord cu extremismul religios", asta este "eu sunt pentru omenie" - adica se intelege ca aia care ti se opun ideologiei tale (care de fapt este intoleranta fata de valorile autentice) sunt .. niste intoleranti, extremisti, inumani, niste barbari, ce sa mai.

Asta daca nu cumva scoti direct coarnele la inaintare: "Poate, intre timp, asa devii si nitel crestin." ca exemplificare vie cum vine treaba cu omenia si ratul porcului.

Eh, ma rog, avand in vedere ca ceva asemanator ai adresat si unui episcop al BOR, ma simt chiar flausat, iau ura ta ca pe un compliment.

Citat:
P.S. Iti multumesc pentru apelativul Batman. As prefera, insa, Spiderman, ca am mult de urcat si ma cam ia ameteala de la verticalitatea asta solicitanta...
Stim, stim, ceva gen:

Last edited by AlinB; 29.10.2016 at 16:40:48.
Reply With Quote