View Single Post
Vechi 30.10.2016, 00:19:09
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Cum as eticheta declaratiile dumnului Iohannis:
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Societatea trebuie să revină la toleranČ›ă Č™i la acceptarea celuilalt. Acceptarea celuilalt cu bune Č™i rele. Nu suntem toČ›i la fel. Nu toate grupurile etnice Č™i toate grupurile religioase sunt la fel.
Acceptarea semenului tau
Este o pozitie destul de rezonabila si impaciuitoare. As mai adauga ca ar trebui totusi de numim raul ca fiind rau si binele ca fiind bine. "Te accept cu bunele si relele tale si ma astept ca tu sa lupti pentru indepartarea celor rele. De asemnea stiu ca eu sunt cu bune si rele si in cazul meu trebuie procedat la fel."
Citat:
Este greČ™it să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios Č™i a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele Č™i nu le sprijin.
Condamnarea solicitarilor ultimative izvorate din fanatism religios
Eu cred ca aici presedintele s-a adresat domnului Viorel Iuga, care i-a solicitat pe un ton ultimativ, intr-adevar, sa se pronunte in definirea familiei normale.
Citat:
Eu sunt adeptul toleranČ›ei, încrederii Č™i deschiderii spre celălalt
Deschidere care omul diferit de tine
Magnific, votez pro. Corect si de apreciat. Mai ramane de definit limita tolerantei. Ceea ce e putin mai complicat.

__________________________________________________ ____
Concluzii personale:
Daca declaratia presedintelui ar fi venit intr-un alt moment, in alta conjunctura, afirmatiile facute ar fi fost mai mult decat binevenite. Asa, spusele lui pot fi interpretate in doua feluri:
1. Omul e de buna intentie, e gata sa sprijine initiativa civica a Coalitiei, dar vrea sa traga un semnal de alarma, in vederea tolerantei pentru ca nu-si doreste ca o minoritate sa fie stigmatizata si demonizata.
2. Omul e perfid si a prins prilejul pentru a transmite, desi voalat, un mesaj clar: cei care in zilele noastre inca mai insista sa defineasca ei ce este aia normalitate, nu sunt decat niste indivizi care vietuiesc in contratimp si in fanatism religios. Nu-i voi sustine niciodata.
Ce mesaj a transmis presedintele? Ce se afla in spatele declaratiei lui?
Inca NU STIM, oameni buni. Pardon, eu nu stiu.
Daca presedintele se va pronunta clar in cazul dat si va exprima limpede cum defineste el familia, voi sti.

Last edited by Penticostalul Traditional; 30.10.2016 at 00:28:27.
Reply With Quote