Citat:
În prealabil postat de ioan67
Nu toate "problemele" sunt de folos omului. De unele e bine sa ne ferim.
Caci nu problema in sine mantuieste si sfinteste.
Si apoi, nu cauta raul cu lumanarea, ca asta nu e lucru intelept; ca el oricum vine, cand ti-e lumea mai draga...
*
Pana sa-ti mearga toate bine, te-ai intrebat daca iti merge, deocamdata, vreuna bine? cat de cat, acolo...
Oare nu te inspaimanti de prea multe pareri si de prea putina viata reala?
Zic si eu, nu te mania...
|
În numele și în virtutea cărei învățături a Domnului Hristos din Noul Testament, sau a cărui Sfânt Părinte, scrii, ce ai scris mai sus?
Prostiile astea scrise de tine, întunericul din tine... (zic și eu, nu te mânia)
Cine spune că nu toate problemele sunt de folos omului?
Dacă trăiesc în Hristos, sau măcar dacă vreau să trăiesc în Hristos, de care problemă mă feresc? De care mă tem?
Nu, nu problema în sine mântuiește sau osândește, ci cum trecem prin ea, cum ne raportăm la ea, ce facem, dacă facem, față de ea, cât facem, cu ce scop, cu ce foc și ardoare iubim și ne vindecăm noi și vindecăm pe alții.
Deci stai liniștit, că nu trebuie să cauți răul deloc, că te va căuta el pe tine, dacă ești a lui Hristos și vrei să trăiești în Hristos.
Aici pe pământ, niciodată, repet, niciodată vor merge toate bine. Cu cât îți merge mai rău, cu cât ești mai lipsit, cu cât dorești mai puțin cele materiale, cu atât înseamnă că stai mai bine, în dragoste, în smerenie, în rugăciune, în discernământ, în toată virtutea și mai ales în lupta cu diavolul și ierarhiile sale.
Păreri de sine? Am eu păreri de mine? Dar e ceva al meu? Am eu ceva? Cu ce să mă laud? Cu Sfânta Cruce, atât.
Nimic nu este al meu, toate sunt ale lui Dumnezeu. "Nici voi nu sunteți ai voștri", spune Scriptura.
Deci dacă nici trupul nu-i al meu, cu ce să mă laud?
M-am trezit pus în mijlocul a toate și trebuie să aleg. Spre mântuire sau osândire.
"Fericit cel ce n-a văzut și-a crezut".
Cu cât alegi mai bine Biserica, pe Hristos, sfințenia, cu atât mai greu îți va fi cu ceilalți care nu le aleg pe acestea... dar îți va fi mai bine în Hristos, în viața trăită în Hristos, în Sfânta Treime...
Ți-aș scrie mai mult, dar dacă tu de bună voie, nu vrei să-ți îmbunătățești măsura, și vrei în libertatea ta să alegi stricat, dulceag, ecumenist, vei da răspuns Domnului Hristos, nu mie, eu doar am datoria să-ți spun, că nicio erezie, niciun ecumenist, nu se va mântui și este otravă minților mădularelor lui Hristos, Biserica.
Doamne miluiește.