Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Igor, se intampla sa nu auzi glasul lui Dumnezeu, fiindca vorbesti tot timpul! Grija mea, sunt eu, singurul dusman cu adevarat de temut! Grija ta, ar trebui sa fii tu, nu noi. De noi, cei care dorim singuri ceva de la Dumnezeu, se ocupa preotii si duhovnicii nostri pe care-i cautam, sau ni-i scoate Insusi Dumnezeu in cale, nu vin ei in curtea noastra sa ne spuna ce si cum, fiindca s-ar asemana cu sectarii. Dragoste cu de-a sila, nu se poate. Lasa-i pe morti sa-si ingroape mortii lor! Tu preocupa-te de tine!
Iar ca sa-i fac o dambla fratelui Ioan, iata am sa astern cateva randuri, nu neaparat pentru tine, Igor, ci pentru orice âcersetorâ smerit!...
CerÈetorul
În ochiul orb al cerÈetorului,
Ce zace pe treptele bisericii
Se oglindesc enoraÈii
GrăbiÈi spre Poarta Cerului.
El vede cum sfârÈitul vine
Odată cu căderea serii...
Èi Ètie că-n curând, creÈtinii
Vor sta cu el la priveghere.
Au fost cândva Èi zile bune,
Care- au trecut aÈa-ntr-o doară.
Dar azi a spus la rugăciune
Că tot ce vrea, este să moară...
Tăcut, trupul firav Èi-ndreaptă.
Urcând nesigur, tremurând,
UÈor-uÈor, treaptă cu treaptă
Golgota sa către mormânt.
Încovoiat de anii din cocoaÈă
ÎÈi poartă-ncet, durerea tot mai sus
Spre uÈa neagră Èi lucioasă
Pe care stă crucificat, Iisus.
Aude cântec dulce-n strană
Èi cor de îngeri dinspre cer.
Îi pare că pe el îl cheamă
Să-Èi lase trupul efemer...
Încă o treaptă. Înc- un pas, firav
Spre veÈnica eternitate.
Efort final, al trupului bolnav
Robit de griji Èi vise spulberate.
O treaptă, doar. Dar nu mai poate.
Spre cer întinde mâna, împăcat.
Îngerii vin Èi-l Èin uÈor de spate...
El cade lin. Cântarea a-ncetat.
Un întuneric greu se-aÈterne.
Pe irisul de vremi pătat.
La poarta lumilor eterne
Un alt bătrân a fost uitat.
Cântarea-ncepe ca-ntr-un gând.
Popor Èi preoÈi vin pe rând
Se-asează în genunchi, pe trepte
Èi cruce fac: "Domnuâ să-l ierte!"
S-au strâns creÈtinii de la strană
Èi par tăcuÈi, cuprinsi de jale.
Un strop de vin, pe jos răstoarnă
Pentru bătrânul rupt de Èale!
Om bun, era săracul! Ce păcat!
Avea o vorbă caldă Èi blajină!
Un înÈelept în lumea cea haină...
S-a dus la Dumnezeu, Èi ne-a lăsat!...
Cu sfinÈii odihneÈte, Hristoase
Sufletul adormitului tău rob
Că n-a avut aici daruri alese
Dar a avut răbdarea unui orb!
Este una din poeziile adunate, pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, le voi publica intr-o zi!
|
Nu, nu, nu așa. Nu fi subversiv, că asta e viclenie. Nu mi-ai răspuns...
"Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor." - Matei 19, 14.
"Oricine va primi, în numele Meu, pe unul din acești copii pe Mine Mă primește; și oricine Mă primește, nu pe Mine Mă primește, ci pe Cel ce M-a trimis pe Mine." - Marcu 9, 37.
Deci te rog cu ardoare, să-mi răspunzi, că eu întreb ca un copil :
" Spune-mi, crezi că și alte culte care se numesc creștini au Har și Sfinte Taine ?
Oare te mai mântuiești dacă ești eretic?
Da, e bine să ne smerim noi înșine și unii pe alții, fiindcă asta printre multe, înseamnă să lucrăm la mântuirea noastră și a tuturora în jurul nostru.
Dar ce facem cu cel care nu vrea să se smerească?
Cu episcopul Romei?
Care se consideră infailibil... Fără de greșeală. E mântuitoare învățătura care vine de la el?"
Și ca un apropo, și ereticul Arie, avea o carte voluminoasă de poezii scoasă, numită "Thalia", unde și-a publicat în versuri, ereziile arianismului.
Și îl invit și pe fratele Ioan să răspundă la întrebările de mai sus și oricine vrea, poate să răspundă la întrebările de mai sus.
Oare ce înseamnă cu adevărat să auzi glasul lui Dumnezeu? (întrebare ironico-patristică)
Aștept cu drag răspuns.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 03.11.2016 at 14:04:32.
|