View Single Post
Vechi 09.11.2016, 15:01:37
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Nu o spun eu,o spune parintele Porfirie:
"Să ne doară pentru Biserică.Să o iubim mult. Să nu îngăduim a fi judecați reprezentanții ei. Să nu-i credem pe cei ce judecă cele sfinte. Și chiar de am vedea cu ochii noștri vreun lucru rău săvârșit de un sfințit slujitor, sa nu o credem, să nu ne gândim la asta, nici să o transmitem mai departe.
Același lucru este valabil si pentru mădularele laice ale Bisericii, pentru fiecare om. Toți suntem Biserica. Cei ce judecă Biserica pentru greșelile reprezentanților ei, chipurile pentru a ajuta la îndreptare, fac o mare
greșeală. Aceștia nu iubesc Biserica.
Și, firește, nici pe Hristos. Iubim Biserica atunci când îmbrățișăm fiecare mădular al ei și facem tot ceea ce face Hristos. Ne jertfim, priveghem, facem totul ca și Acela, Cel care
ocărând fiind, nu răspundea cu ocară; suferind, nu amenința "(Ne vorbeste parintele Porfirie ,p.157)
asta nu inseamna ca aici parintele Porfirie are si dreptate in totalitate. Apostolul Petru cum a procedat cu Anania si Safira? Nu i-a crezut, nu s-a gandit la asta si a "ascuns gunoiul sub pres"? Profetul Ilie nu l-a mustrat public pe regele Ahab, care sa nu uitam, era unsul Domnului? Prietene, de la o mica intepatura, daca nu e tratata, se poate ajunge la o gangrena, iar Teodosie al Tomisului nu e Biserica (ca sa glumim putin, el nu este papa Pius al IX-lea), ci doar un membru al ei, chiar daca un membru important
Citat:
A judeca un ierarh face parte din fisa postului tau? Daca iti permiti asta ,cu siguranta poti invia si mortii.
sa fure, face parte din fisa postului unui ierarh crestin? Din cate stiu, in Decalog este o porunca care spune: "Sa nu furi".
ps: nu il judec, are cine sa-l judece, ci doar afirm ca ceea ce a facut nu e bine.Si apropos, in cazul de fata, CUM AR TREBUI PROCEDAT?