Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2016, 14:35:13
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
din nou te intreb, ma cunosti cumva, de imi aplici stampila cu termenul ipocrit?
Nu o spun eu,o spune parintele Porfirie:
"Să ne doară pentru Biserică.Să o iubim mult. Să nu îngăduim a fi judecați reprezentanții ei. Să nu-i credem pe cei ce judecă cele sfinte. Și chiar de am vedea cu ochii noștri vreun lucru rău săvârșit de un sfințit slujitor, sa nu o credem, să nu ne gândim la asta, nici să o transmitem mai departe.
Același lucru este valabil si pentru mădularele laice ale Bisericii, pentru fiecare om. Toți suntem Biserica. Cei ce judecă Biserica pentru greșelile reprezentanților ei, chipurile pentru a ajuta la îndreptare, fac o mare
greșeală. Aceștia nu iubesc Biserica.
Și, firește, nici pe Hristos. Iubim Biserica atunci când îmbrățișăm fiecare mădular al ei și facem tot ceea ce face Hristos. Ne jertfim, priveghem, facem totul ca și Acela, Cel care
ocărând fiind, nu răspundea cu ocară; suferind, nu amenința "(Ne vorbeste parintele Porfirie ,p.157)

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
A invia un mort, nu face parte din fisa postului meu. Asta ar trebui sa faca IPS Teodosie. El sta pe scaunul lui Moise, nu eu
A judeca un ierarh face parte din fisa postului tau? Daca iti permiti asta ,cu siguranta poti invia si mortii.