View Single Post
Vechi 10.11.2016, 14:39:19
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Scoala precum aia care se face ca te plateste pe dumneata este o gaselnita foarte recenta.
Gaselnita recenta este ca se face ca ma plateste.
Inainte de al doilea macel mondial, un invatator avea un asemenea salariu ca isi cumpara o pereche de boi in fiecare luna. Pricepi ce vrea sa insemne asta?
Dar de cand oameni ca dr Dragomir au venit sa spuna invatatorilor si profesorilor ca ei sunt prea putin pregatiti ca sa le educe copiii, atunci da: s-a ajuns ca scoala sa simuleze ca ma plateste.
Dar pe dvs., maestre, cine v-a invatat carte? Medicina si alte studii le-ati deprins pe prispa casei cu bunicul?
Si cum v-ar placea sa va spun eu sau alti oameni care au cu totul alta pregatire decat dvs., ca habar nu aveti medicina etc. etc.?
Nu credeti ca suferiti uneori de putintica grandoare?

Citat:
Da, principiile didacticii ne scapa: sunt impregante de ideologie. Principiile didacticii de acum nu seamana cu principiile didacticii cu 20 de ani in urma. Nici cu principiile didacticii peste 20 de ani. Intre ce scrie un Jules Payot acu nu mai departe de cateva generatii si ce scrie la book-urile de acuma este un hau. Ni s-a luat ca principiile didacticii sa experimenteze pe copiii nostri, intr-o tranzitie care nu se mai sfarseste.
Fireste ca scoala nu ramane blocata intr-o etapa a istoriei. Cauta sa se adapteze la lumea care se tot schimba.
Iar in scolile de azi sunt oameni de mare calitate, carora ar trebui sa le aratati acelasi respect pe care il aratam noi doctorilor care, printre altele, ne-au facut sa ne saturam de nesfarsitele experiente pe care le fac pe corpul nostru.

Citat:
Practic, dumneata cotrapui un model in care profesorii isi aroga rol de parinti si se cred misionati unuia, mult mai natural, in care parintii isi prelungesc rolul de primi educatori.
Profesorii nu isi aroga rolul de parinti. In schimb unii ca dvs. isi aroga, tocmai pe acest topic, rolul de profesori.

Citat:
Dar ce are memoria cu prefectura ?
Am raspuns la o intrebare privind posibila exagerare a exersarii memoriei. Am aratat ca e important sa se dezvolte memoria, de la varste fragede, prin solicitari adecvate, in mod sistematic.

Citat:
Exact spiritul de competitie este anihilat in principiile didacticii de astazi. E una din trasaturile fundamentale ale noilor tendinte. Stii ca in Franta, din acest motiv, nu se mai dau premii ? Stii ca nici in Romania, gata oricand sa urmeze cretinatatilor la moda, nu se mai dau nici note in clasele primare ? Stii ca rezultatele concursurilor, alea putine care se mai fac, nu sunt comunicate decat individual, in plic ? De fapt, stii foarte bine, dar pari ca nu observi substratul unor astfel de masuri, oficial introduse ca sa nu-i stresseze pe copii. Ei bine, substratul este anihilarea competitivitatii. Cand eu eram elev, era clar cine e cel mai bun din clasa si cine prostul clasei. Acuma, la astia mici ai mei, e mult mai putin clar.
Cred ca exagerezi. Unul din motivele pentru care s-a ajuns la anumite masuri este tocmai presiunea parintilor. Toti parintii vor sa aiba copil premiant. Toti vor sa se dea mari cu odoarele lor. Slava desarta ne mananca oasele si nu e vina scolii ca toata lumea crede ca are Ensteini acasa.
Reply With Quote