Citat:
În prealabil postat de sophia
Mihnea, "tu insuti" inseamna pur si simplu "tu insuti", asa cum te-a facut Dumnezeu, cu bune si cu rele.
De exemplu femeia este vazuta intr-un fel in credinta.
Eu, sau Yasmina, sau sotia ta, sau oricare alta femeie este vazuta in credinta nu asa cum este ea, ci cum este modelul scris in Biblie - Eva.
Chit ca nu sutem de fapt asa. Fiecare din noi femeile este altfel.
|
Aiurea :))
Modelul femeii crestine este Maica Domnului.
Da' nu in sensul unei imitatii depersonalizatoare, da' daca atata poti tu pricepe..
Citat:
Si totusi in credinta, la biserica noi trebuie sa nu mai fim noi, ci altcineva - femeia pacatoasa.
|
"Smerita" femeie, "femeia smerita" vroiai sa zici.
Citat:
Indiferent de ceea ce facem in lume si cum suntem - noi suntem in credinta altcineva, adica Eva. Nu avem voie aia, aia, aia.
|
Si poftesti tare dupa "aia, aia, aia" de te frustreaza in halul asta?
Citat:
Alt exemplu - in realitate, acasa si peste tot suntem oameni buni, care ne iubim sotia/sotul, copiii etc., ii respectam. Suntem familii. Am primit taina cununiei.
In biserica trebuie sa lasam asta la o parte.
|
Da, da in biserica trebuie sa lasi la o parte iubirea, respectul...
Da-i Doamne minte..
Citat:
Fiecare trebuie sa stea separat, sa fie straini. Alt barbat, alta femeie.
|
Da' ce vrei, la biserica sa va inghesuiti unul in altul? Nu puteti facea asta acasa?
Ca sa nu mai zic ca, stand impreuna, si fiind poate, aglormerat, poate se inghesuie alta in sotul tau iubit..sau poate asta vrei, sa-i oferi nitica diversitate?
Citat:
Dau acest exemplu pentru ca pentru mine este o experienta foarte recenta si din care inca nu mi-am revenit.
|
Ce soc dom'le...abia ai inceput sa mergi la biserica, e o regula noua, sau cum?
Citat:
La noi in biserica, de o vreme (ca n-a fost asa intotdeauna), femeile stau intr-o parte si barbatii in alta. Cand este mai goala. Cand este plina se sta cum se poate.
Si ma stradui sa respect si eu regula. Dar pentru asta trebuie sa-l gonesc pe sotul meu, care ar sta langa mine si eu as sta cu el.
|
Ca pe un caine. In ploaie, Zii asa, poate storci o lacrima.
Citat:
Deci eu dintr-o data nu mai trebuie sa fiu eu. Trebuie sa uit acolo si instantaneu, de iubire, de casatorie, de tot ceea ce sunt eu in viata, ca sa respect o regula.
Nu-mi este usor.
|
Sigur. Si cand duce gunoil il tii de mana. Mergeti la acelasi serviciu si aveti birourile lipite.
Siamezi ce sa mai.
Citat:
La fel si cu postul.
Sunt reguli. Le respecti. Dar nu mai esti tu.
|
Da. Nu mai esti TU. Gurmandul. Imbuibatul.
Nu mai esti ala. Vrei sa fii. Da' nu poti.
Dureros.
Citat:
Vad femei care vin la biserica si se schimba imediat - pun basmaua, pleca privirea, vorbesc altfel, se poarta altfel.
|
Incredibil. Oare cum pot? De ce nu se razvratesc, ca o persoana model? Ca mine de exemplu.
Citat:
Suntem nevoiti sa fim altfel, sa ne schimbam. La serviciu suntem intr-un fel, la biserica altfel, acasa altfel.
|
Da, te pomenesti ca ai pofta sa mergi la servici cu batic si nu se poate..