![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De exemplu femeia este vazuta intr-un fel in credinta. Eu, sau Yasmina, sau sotia ta, sau oricare alta femeie este vazuta in credinta nu asa cum este ea, ci cum este modelul scris in Biblie - Eva. Chit ca nu sutem de fapt asa. Fiecare din noi femeile este altfel. Si totusi in credinta, la biserica noi trebuie sa nu mai fim noi, ci altcineva - femeia pacatoasa. Indiferent de ceea ce facem in lume si cum suntem - noi suntem in credinta altcineva, adica Eva. Nu avem voie aia, aia, aia. Alt exemplu - in realitate, acasa si peste tot suntem oameni buni, care ne iubim sotia/sotul, copiii etc., ii respectam. Suntem familii. Am primit taina cununiei. In biserica trebuie sa lasam asta la o parte. Fiecare trebuie sa stea separat, sa fie straini. Alt barbat, alta femeie. Dau acest exemplu pentru ca pentru mine este o experienta foarte recenta si din care inca nu mi-am revenit. La noi in biserica, de o vreme (ca n-a fost asa intotdeauna), femeile stau intr-o parte si barbatii in alta. Cand este mai goala. Cand este plina se sta cum se poate. Si ma stradui sa respect si eu regula. Dar pentru asta trebuie sa-l gonesc pe sotul meu, care ar sta langa mine si eu as sta cu el. Deci eu dintr-o data nu mai trebuie sa fiu eu. Trebuie sa uit acolo si instantaneu, de iubire, de casatorie, de tot ceea ce sunt eu in viata, ca sa respect o regula. Nu-mi este usor. La fel si cu postul. Sunt reguli. Le respecti. Dar nu mai esti tu. Ne schimbam. Vad femei care vin la biserica si se schimba imediat - pun basmaua, pleca privirea, vorbesc altfel, se poarta altfel. Suntem nevoiti sa fim altfel, sa ne schimbam. La serviciu suntem intr-un fel, la biserica altfel, acasa altfel.