Citat:
În prealabil postat de AlinB
Problematica poate avea ca sursa ceva mai mult decat o intelegere morala gresita.
Din cauza mediului, educatiei, omul poate dezvolta fobie fata de intimitate, sexualitate, probleme de incredere, relationare cu altii, etc. si toate astea isi pot gasi exprimarea intr-o repulsie fata de ideea de casatorie care e gresit interpretata ca fiind un soi de virtute cu sursa spirituala, in practica total diferita de chemarea de care vorbea Sf. Ap. Pavel de ex. cand spunea ca "bine ar fi..".
|
Exact, numai daca deschid cu prietenul meu subiectul casatoriei, urmeaza un sir de nopti in care am sute de cosmaruri in care angajeaza firme care ma tin sa nu fug din pat, care incearca sa se atinga de mine, ca rade de mine inainte si dupa, desi el este un om tare bun si nu ar face asta in realitate. Il iubesc, dar de cate ori zice ca o sa vrea copii in viitor capat o repulsie enorma fata de el si am impresia ca vrea doar sex si cauta numai sa ma strice.
In exemplul cu Sf. Maria Egipteanca, eu nu am ajuns la un nivel de desfrau asemanator si nu cad de ce ar trebui sa fac asta prin taina casatoriei. Practic eu caut sa accept ceva de care in interiorul meu fug pe cat posibil, insa el vrea casatorie, parintii isi doresc tare mult sa fiu maritata si sa le daruiesc nepoti, sora ma intreaba cand voi face pasul asta si absolut toti cunoscutii isi doresc sa ma vada la familia mea. Si eu as vrea, dar fara relatii sexuale....