Citat:
În prealabil postat de Krautrock
Dumneavoastra chiar credeti in spiritism?
|
Din moment ce nu cred într-o entitate de sine conștientă separată de trup și de spirite ale morților ce ar putea lua legătura cu oamenii vii, înseamnă că nu cred așa ceva. Cred însă că aceste concepții spiritiste ne-ar putea depărta de influența bună a Duhului lui Dumnezeu și ar duce ușor ușor la acceptarea învățăturilor demonice și reîntoarcerea Evului Mediu întunecat în conștiința creștinilor - așa cum bine ați sesizat.
Citat:
Avand in vedere ca sunteti de confesiune adventista va inteleg punctul de vedere. Pe de alta parte insa, crestinismul nu e doar produsul Bibliei, ci si al unei intregi traditii de gandire europene pentru care sufletul si trupul reprezinta entitati separabile.
|
Aveți dreptate, creștinismul actual are la bază (ori mai corect, e vorba de suprastructură) concepția aceasta platoniană, concepție îmbrățișată de majoritatea părinților bisericești ai primelor secole. Însă dualismul trup-suflet nu a făcut niciodată parte din antropologia biblică, respectiv din credința inițială a evreilor și creștinilor. Că sufletul ar fi o enitate conștientă ce se separă de trup la momentul morții continuîndu-și ”viața” în altă sferă, înainte de învierea operată de Dumnezeu nu se regăsește nicăieri în Scripturi. Biblia e suficient de clară aici: răsplătirea vieții veșnice (respectiv, pedeapsa pentru cei răi) nu are loc înainte de o judecată și de o înviere. Concepțiile spiritualiste legate de avatarurile sufletului prin diverse ”vămi” vizitat fiind de tot felul de ființe horror, aparțin doar de Nesfintele Tradiții moștenite din mitologia greacă.
Citat:
Asa ca e bine sa fim politicosi, chiar si atunci cand nu suntem de acord cu ceea ce cred ceilalti.
|
Nu știu ce confesiune împărtășiți, dar pentru asta vă apreciez și cred că atitudinea poate servi ca model de adevărată toleranță și îngăduință creștină. Doamne ajută!